Pubstemning

Feelgood-film om irsk folkemusikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Irske feler og fløyter, trampende føtter, brede dialekter og mørkt øl - filmen «Hvem skal hjem med Anne?» kunne vært laget av det statlige irske turistkontoret. John Irvin har smurt tykke lag med feelgood-effekter på en søt, men tynn story.

Det handler om to brødre fra County Clare som begge har vært puristiske topputøvere av tradisjonell irsk ceili-musikk fra de var barn. Vi er på 1960-tallet, og John Joe (Bernard Hill) har sitt eget spelemannslag hjemme i Irland, mens broren Jimmy (Colm Meaney) driver sitt irske band i Liverpool, der han for øvrig kjemper mot innflytelsen fra den hersens jazzen til The Beatles.

John Joe og Jimmy har ikke sett hverandre på en mannsalder før de nå møtes til dyst på landskappleik i Irland. Begge gjør sitt beste for å sabotere den andre: stjeler hjulene på turnébussen, instrumentene osv.

Så oppstår det søt musikk mellom den unge fløytisten Alex (Philip Barantini) i Jimmys band og den beste felespilleren i John Joes band. Hun heter Anne og spilles av Andrea Corr i den kjente irske gruppa The Corrs. Annes mor er sterkt imot alliansen, hun har selv dårlige erfaringer med musikeres løfter om evig troskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer