Puff Daddy løp for barna

Musikeren Sean «P. Diddy» Combs samlet inn over 14 millioner kroner på å løpe New York maraton.

P. Diddy, tidligere Puff Daddy, brukte 4 timer, 14 minutter og 54 sekunder på distansen som han hadde trent for i åtte uker. «Diddy Runs the City» innkasserte 2 millioner dollar, over 14 millioner kroner. Pengene skal gå til trengende barn i New York, til byens offentlige skoler og til barn som lider av HIV og Aids, skriver Reuters.

- Smertefullt, men fantastisk

P. Diddy, eks av filmdiva Jennifer Lopez, løp med krampe i beinet halve distansen, men tvang seg til å fullføre sitt første maraton. En tidligere kneskade skapte også tvil om han orket å fullføre.

- Jeg har aldri opplevd så mye mental og fysisk smerte. Jeg hadde virkelig trøbbel, og hadde lyst til å stoppe, sier Combs, som løp under sitt originalnavn.

- Men det var en fantastisk opplevelse.

P. Diddy hadde følge av politimenn og minst én av livvaktene.

Jen og Ben ga

Selv om forholdet til Jennifer Lopez er over for lengst, er ikke P. Diddy og Jennifer mer uvenner enn at Jennifer sammen med Ben Affleck donerte 78 000 dollar (over 550 000 kroner).

- Jeg hørte at hun var i byen. Vi snakkes nå og da, vi er venner. Jeg ringte henne, og svaret var: Så klart. Jeg ba om å få snakke med Ben. Han doblet bidraget, forteller Combs til New York Post.

Også byens borgermester, Mayor Bloomberg, åpnet lommeboka til inntekt for Combs' prosjekt. Borgermesteren bidro med 10 000 dollar (over 70 000 kroner) fra egen lomme.

- Han nølte litt, noe som er naturlig. Han kjenner meg jo egentlig ikke. Så ringte han meg, og sa at han respekterte det jeg gjorde, at han vanligvis ikke gjorde dette, men at han ville gi 10 000 dollar ut av egen lomme, forteller Combs til New York Post.

SPREK: P. Diddy trente i to måneder for å løpe New York maraton. Han fullførte på tida 4 timer, 14 minutter og 54 sekunder. Foto: AP/SCANPIX
UTSLITT: Sean Combs slet med krampe og kneproblemer under løpet. Foto: AP/SCANPIX
VENNER: Jennifer Lopez, eks av Sean Combs, donerte 78 000 dollar til P. Diddys prosjekt. Foto: REUTERS/SCANPIX