Puff Daddy risikerer 15 års fengsel

NEW YORK: Rapp-mogulen Sean Combs, alias Puff Daddy, inntok i går rettssal 733 uten å fortrekke en mine da årets største kjendisrettssak begynte i New York. Blir han funnet skyldig i besittelse av ulovlig våpen og bestikkelse, kan han få 15 års fengsel.

- Kall ham Puffy, Mr. Combs eller Puff Daddy, men kall ham ikke skyldig, tordnet forsvarer Ben Brafman og lovet hard kamp i fem uker.

Puff Daddy feide moteriktig forbi oss i hvit skjorte, grått slips, svart bukse og svart lang frakk. Rundt ham var det høyprofilerte forsvarsteamet med Ben Brafman og Johnnie Cochran i spissen. Cochran var blant andre O.J. Simpsons advokat. Ventende på gangen sto to tungvektere i lange svarte frakker og småpratet. De var Puff Daddys livvakter. I fem uker skal høyesterettsdommer Charles H. Solomon styre en rettssak som blir sensasjonell. Om Jennifer Lopez vil vitne er foreløpig usikkert.

Rettssakens første dag var som tatt ut av en gangsterfilm. Da aktor Matthew Bogdanos åpnet med å framstille Puff Daddy som en iskald psykopat, som med makt og penger tror han kan kjøpe seg ut av trøbbel, var bildet komplett.

Rapp og klær

31 år gamle Puff Daddy er god for 160 millioner dollar takket være sitt rapp-imperium og sin nye klesmotekjede Sean John. Da han 27. desember 1999 havnet i en skyteepisode på Club New York ved Time Square, stakk han av i en limousin sammen med kjæresten Jennifer Lopez, livvakta Anthony «Wolf» Jones og sjåføren Wardel «Woody» Fenderson.

Limousinen trosset 11 røde lys før politiet stoppet dem og fant en ni millimeter halvautomatisk Smith og Wesson-pistol på gulvet foran i bilen. Ifølge aktor skal Puff Daddy ha tilbudt Fenderson 50000 dollar for å påta seg eierskapet av pistolen, for så å love ham advokat og kausjon.

Full av forakt beskrev Bogdano rapp-mogulen som en maktsyk superstjerne. Med blikket stivt rettet på de 12 edsvorne jurymedlemmene, beskrev han Puff Daddy som skyldig i ha hatt en pistol på seg på nattklubben, at han hadde skutt i taket, at han hadde presset Fenderson til å kjøre på rødt og at en pistol hadde blitt kastet ut av vinduet på bilen. Han sa videre at Puff Daddy hadde presset Fenderson til å innrømme eierskap til pistolen.

Kronvitne

Fenderson er aktors viktigste vitne. Sjåføren fra Harlems fattige østlige del har nektet for at han eier pistolen og har saksøkt Puff Daddy for fem millioner dollar.

Forsvarer Ben Brafman ga i går juryen klar beskjed om at Fenderson var en mann som hadde sett sitt snitt til å skaffe seg penger, at han var en løgner og at pistolen var hans.

- Husk at Mr. Combs ikke er anklaget for å ha skutt noen, sa Brafman til juryen - som består av fem hvite og sju svarte og spansktalende medlemmer.

- Aktoratet spiller på medieomtale og hipphopper rundt bevisene, sa Brafman og fortsatte: - Puff Daddy er brakt for retten fordi han er superstjerne.

Solbrille-nekt

At tre personer ble skadet 27. desember 1999 er likevel et faktum. Natanya Reubens (30) har fremdeles sju blybiter fra kula som traff henne i hodet. Robert Thompson (39) og Julius Jones (27) ble skutt i skulderen, men fikk ikke varig men. Alle har saksøkt Puff Daddy for millionbeløp.

At det også kan bli muntert i rettssalen viser følgende: Da Bogdanos en gang advarte Puff Daddy mot å ha på seg solbriller i retten, tordnet Brafman tilbake: Hvis Bogdano lar være å kommentere herr Combs' solbriller, skal jeg la være å kommentere slipset hans.

<B>RETTSSAKEN STARTET I GÅR:</B>Rappartisten Puff Daddy ankom rettssaken mot ham for ulovlig våpenbesittelse og bestikkelse.