DEBATT

#metoo:

Puleregler for menn med makt

Om #metoo har dokumentert noe, så er det at maktpersoner også utnytter dette til å skaffe seg sex. Her er noen gode regler fremover for dere med makt.

ANSVAR: Det burde ikke være nødvendig at jeg skriver denne teksten, men den siste tidens avsløringer etter #metoo og Giske-saken, Riise-saken, og Leirstein-saken tyder allikevel på at det er nødvendig.

Har du makt, har du et ansvar, skriver Christian Lomsdalen. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix
ANSVAR: Det burde ikke være nødvendig at jeg skriver denne teksten, men den siste tidens avsløringer etter #metoo og Giske-saken, Riise-saken, og Leirstein-saken tyder allikevel på at det er nødvendig. Har du makt, har du et ansvar, skriver Christian Lomsdalen. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er mye en må tenke på når man klatrer i gradene i en organisasjon. Det er ikke bare forskjellige sider ved drift, økonomi, prioriteringer, og hvordan vinne frem med organisasjonens mål, som står på programmet. Som leder i en eller annen form må du være bevisst på din plass i maktstrukturene.

En av ulempene er at en må være bevisst at utvalget av personer i organisasjonen som det er greit at du flørter med, prøver å sjekke opp, blir kjæreste med, eller har seksuelle relasjoner med blir færre for hvert eneste trinn du klatrer på stigen.

Regler for om du kan flørte, kline, kysse, eller ligge med en person i egen organisasjon:

1. Er det fest i forbindelse med årsmøte, landsmøte, eller andre offisielle møter? Glem det. Du er der i kraft av din rolle, ikke som privatperson.

2. Er det en uformell samling i organisasjonen? Husk, du klarer aldri å ta av deg rollene du har i organisasjonen og den statusen den gir deg. Så lenge du har klatret i hierarkiet så er det slik du vil bli oppfattet, uavhengig av formalitetene.

3. Er vedkommende en del av din egen organisasjons ungdomsavdeling, -parti, eller -organisasjon? Nei, nei, nei!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer