Pulikumsfrieren!

Det er ingen tvil om at Pharrell Williams er en mann som jobber for pengene.

(Dagbladet.no): Fytti katta, på tross av popstjernestatus, notorisk småripstekke og millioner på konto, er det ikke alltid lett å være Pharrell Williams.

Da N.E.R.D tasset ut på Øyafestivalscenen fredag kveld, åpenbarte det seg umiddelbart tre store kjepper i hjulene.

Èn, Williams druknet fullstendig i bandet, som raprockidealistisk tro peiset på med bass og gitar som om de var Mötley Crüe.

To, bandets sisteskive «Seeing Sounds » er en syresurrealistisk affære, som sannsynligvis ikke holder vann som sceneshow.

Og tre: Selv om det var et par tenåringskviser å se, besto brorparten av Øya-publikummet av godt voksne gammelfans, som foretrakk å drikke øl, framfor å sprette opp og ned.

Oppgaven syntes med andre ord uoverkommelig, men Pharrell Williams er altså ikke superstjerne for ingenting.

Til tider så mannen rett og slett fortvilet ut, men han sleit og dro, gikk opp i fistel, ned på kne, og dro fram absolutt alle publikumsfrieriene i boka.

Lydproblematikken ordnet seg, bandet viste seg å være tettere enn festivalgummistøvler, og «Seeing Sounds » ble for det meste forkastet til fordel for åtte år med singelhits og førsteskiva «In Search of… ».

IHERDIG: Til tross for problemer gjorde Pharrell en god arbeidsøkt, mener Dagbladets anmelder. Foto: SCANPIX
IHERDIG: Til tross for problemer gjorde Pharrell en god arbeidsøkt, mener Dagbladets anmelder. Foto: SCANPIX Vis mer

På «Rock Star » løsnet det da også endelig, publikumsmassen gikk betimelig nok berserk og holdt koken gjennom «Lapdance», «Fly or Die » og «Everyone Nose».

Ikke rart Pharrell smilte da han forlot scenen, selv Gerd-Liv Valla hadde skrytt av en slik arbeidsøkt.

Pulikumsfrieren!