Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Nye venner trengs ikke med mindre de kan festes rundt håndleddet

Pulsklokkene ringer for meg

En liten skritteller for menneskeheten etc. osv.

BESTEVENNEN: Siden 24. desember 2017 er denne vesle tassen vært en ny bestevenn som ikke krever mer av meg enn at jeg går og går. BIldet ble tatt i går da denne saken ble lagt ut og da manglet det 8500 skritt på dagsmålet som er 10 000 skritt. De ble tatt seinere, helt sant. Foto: Johnny Puls.
BESTEVENNEN: Siden 24. desember 2017 er denne vesle tassen vært en ny bestevenn som ikke krever mer av meg enn at jeg går og går. BIldet ble tatt i går da denne saken ble lagt ut og da manglet det 8500 skritt på dagsmålet som er 10 000 skritt. De ble tatt seinere, helt sant. Foto: Johnny Puls. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye venner? Ingen grunn til dette når du har rundet 60 år og har de vennene du trenger. De som ikke maser for mye, men som er der når det skal skåles, lyttes, gråtes, fiskes, heies, ferieres og bannes. Men, den 24. desember 2017 fikk jeg en ny venn som nå forfølger meg døgnet rundt.

Og, som er motiverende, velmenende og som gjør meg frisk og opplagt. Som ikke stiller andre krav enn at jeg ikke må sitte på baken og se verden går til helvete, mens høyresidens mange lakeier, enten de er historikere i tenketanker, statsmenn på sosiale medier eller folkevalgte som mener de har alle fasitsvarene på hvordan de rike skal bli rikere og røkla forbli der de er.

Vår nye venn er liten. Tar ikke stor plass. Liker seg utendørs, men har ingenting imot at vi også rusler sammen rundt i tøfler. Nei, det er ikke en søøøøt valp. Vi har ikke fått oss hund som vi legger ut bilder av på Facebook. Vi liker bikkjer og er stadig vekk utsatt for et evig valpepress fra de nærmeste, men foreløpig holder vi stand.

Vår nye venn bjeffer ikke eller vi må ha med oss pose når vi er ute for å gå tur. Den nye bestevennen er svart og festes rundt håndleddet. Vi snakker om nok en duppeditt, ei pulsklokke som vi i løpet av under en måned er blitt fanget av. Inn i en gale verden av hvilepuls, kaloriforbrenning, hjerterytmer og ikke minst, måling av dagens skritt.

Vi har tidligere lest om folk som måler skritt, blant annet den gamle skøyteløper, hedersmann og sportskommentator fra Verdens Gang, Hamar ILs egen Åge Dalby, som de siste åra har gått og trasket v seg det meste med et smil rundt munnen. Vi har vært litt sånn «Ja, ja Åge, litt galskap dette her», men aldri mer nå. Vi er skrittmålerhekta. 10 000 skritt per dag for å få livet i nytt vater. Men. Hvorfor skal pulsklokkene ringe for deg og meg? Nei, det har vel noe med vekt å gjøre, trivsel og motivasjon for å komme seg ut og kanskje i litt bedre form og det fine ved å gå er at du slipper å løpe.

Samtidig, dette er jo nok et eksempel på at alderdommen har tatt grep ettersom vi før i tida helst gikk hjem da klokka viste fem på siste runde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!