Punger ut for debutanter

Britiske Orion brukte mer enn 11 millioner kroner for å sikre seg de to forfatterne. Gyldendal har kjøpt de norske rettighetene.

Ifølge Bok & Samfunn måtte Orion punge ut med cirka 9,4 millioner kroner for rettighetene til Diane Setterfields «The Thirteenth Tale», pluss en oppfølger til denne boken, samt rundt tre millioner kroner for «Fishing in Yemen» (pluss en oppfølger) av Paul Torday.

I «The Thirteenth Tale» følger vi en ensom forfatter som forteller sin livshistorie til en biograf. Romanen er skrevet i gotisk stil og blir sammenlignet med «Jane Eyre» av Charlotte Brontë og «Vindens skygge» av Carlos Ruiz Zafon. Boken skal publiseres i september.

Tordays litterære helt er en forsker som blir trukket inn i et politisk prosjekt for å få til laksefiske til Yemen. Her finner han også kjærligheten. Boken skal komme ut våren 2007.

I Norge er det Gyldendal som har sikret seg rettighetene til disse bøkene, og det er planlagt utgivelse for begge i løpet av 2007. Redaksjonssjef Janneken Øverland vil ikke oppgi hvor mye Gyldendal måtte betale.

(ANB).

<B>ER TAUS:</B> Redaksjonssjef i Gyldendal, Janneken Øverland vil si hvor mye Gyldendal har betalt.