Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kanye West:

Punget ut for kontroversielt Whitney Houston-bilde

- Jeg hadde overhodet ikke lyst til å betale for det.

PROVOSERER: Kanye West fikk høre det etter at han nylig kalte slaveriet for «et valg». Nå har han kjøpt et bilde av Whitney Houstons dopfylte badeværelse. Foto: Chris Pizzello / NTB scanpix
PROVOSERER: Kanye West fikk høre det etter at han nylig kalte slaveriet for «et valg». Nå har han kjøpt et bilde av Whitney Houstons dopfylte badeværelse. Foto: Chris Pizzello / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredag slapp rapperen Pusha T sitt nye album, «Daytona». Han er viden kjent for sine tekster om dopbruk, et emne han heller ikke skygger unna denne gangen.

På plateomslaget har han valgt å bruke et bilde av Whitney Houstons dopfylte badeværelse fra 2006.

Det ble tatt av Tina Brown, søsteren til superstjernas tidligere ektemann, Bobby Brown (49).

Fotografiet viser blant annet en crack-pipe og skjeer med hvitt pulver. Det vakte oppsikt over hele verden og var med på å synliggjøre rusavhengigheten til den verdenskjente artisten.

Saken fortsetter nedenfor.

«Daytona» gis ut på plateselskapet G.O.O.D. Music, som eies av Kanye West. Han har kjøpt rettighetene til bildet for 85 000 dollar, som tilsvarer omtrent 700 000 norske kroner.

Det avslørte han selv på Twitter. Saken er omtalt av flere internasjonale medier, deriblant Time og Billboard.

Uttalelse fra Pusha T og Kanye

I utgangspunktet var et annet omslag planlagt for albumet. Denne uka ble Pusha T oppringt av en ivrig Kanye West midt på natta. Han hadde en ny idé.

- Han byttet omslaget mitt i går natt. Han hadde ikke tro på det, sa han på The Angie Martinez Show torsdag.

- DYRT: Selv om rapperen Pusha T ville ha Whitney Houston-bildet på omslaget, var det Kanye West som måtte punge ut. Foto: Madison McGaw / NTB scanpix
- DYRT: Selv om rapperen Pusha T ville ha Whitney Houston-bildet på omslaget, var det Kanye West som måtte punge ut. Foto: Madison McGaw / NTB scanpix Vis mer

I et annet intervju, med Entertainment Weekly, sier artisten at bildet passer til energien på albumet. Og at han var skeptisk til prisen på 700 000 kroner.

- Jeg føler at omslaget representerer organisert kaos. Energien på albumet er litt kaotisk, men satt i system.

- Jeg elsker det, virkelig. Men jeg hadde overhodet ikke lyst til å betale for det, sier Pusha T.

Det var tabloidavisa National Enquirer som publiserte de omstridte bildene i 2006. Det er uvisst om det er avisa eller Tina Brown som får pengene.

Familien til Whitney Houston, som døde i 2012, har foreløpig ikke uttalt seg om saken.

Sjokkdokumentar

Nyheten kommer bare ei uke etter at sjokkdokumentaren «Whitney» ble vist på filmfestivalen i Cannes.

SJOKKERTE: Dokumentaren der det ble hevdet at Whitney Houston ble seksuelt misbrukt som barn, vakte oppsikt under Filmfestivalen i Cannes. Video: Movieclips Indie Vis mer Vis mer

I dokumentaren fortelles det at Whitney ble seksuelt misbrukt som barn av kusina, Dee Dee Warwick, lillesøsteren til artisten Dionne Warwick.

Det er sangerens bror, Gary Houston, som forteller at han og søsteren ble seksuelt misbrukt. Familiens daværende assistent, Mary Jones, sier at hun visste hva som hadde skjedd og at det var Warwick som var overgriperen.

Regissør Kevin Macdonald fant selv ikke ut om overgrepshistorien før mer enn halvveis ut i filmingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media