Punkens avkom

Da Offspring første gang holdt egen konsert i Norge, var turnébussen nesten større enn konsertlokalet. I kveld skal de fylle opp Oslo Spektrum.

Offspring kom som en internasjonal bombe i 1994. Da hadde bandet lenge vært store i en del undergrunns punkmiljøer i USA, og også her i Norge. Gruppas Californiske surf-punk slo an i etterdønningene av Nirvana og martyrdyrkelsen av Kurt Cobain, som tok livet av seg samme året.

Konsert på ekte østkant

Ringvirkningene etter albumet «Smash» hadde muligens ikke nådd Norge da Offspring holdt konsert i Oslo for syv år siden, for det var alt annet enn en hitliste-happening.

Høsten 1994, mens bandet mot alle odds herjet hitlistene verden over, spilte bandet for et par hundre pønkere på det halvokkuperte Kampen Verksted på Oslos østkant.

Politiet var innom for å dempe lyden, og bandbussen kom knapt nok inn i bakgården. Det var ikke akkurat et storbyrå som fikk den høstens internasjonale rockesensasjon til byen. Tvert imot to pønkere som drev et mindre bookingbyrå fra et illegalt konsertlokale kalt Allah AkhBar i en kjeller på Vålrenga.

Poppunk i Oslos storsal

To år senere gikk bandet over til Colombia Records, og mistet en del av sine trofaste punkfans fordi de gikk over til en mer kommersiell label. Dagene med konserter for et fåtalls undergrunnspønkere var definitivt forbi.

I 1998 kom de igjen på hitlistene med singler som «Pretty Fly (For a White Guy)» og «Why Don\'t You Get a Job?», og i høst med singelen «Original Prankster». Med sin popete heavy-punk og ironiske «stikkpille»-tekster, har de etterhvert fått et stort publikum.

Når de i kveld skal spille i Oslo Spektrum, blir det nok for et mer blandet publikum av ektefødte pønkerne fra 80-tallet, og de som nettopp har kjøpt det siste «må ha» av pønkemote på en av byens store kleskjeder.

Les mer om The Offspring på deres offisielle hjemmeside, eller les profil om dem på musikksidene til dagbladet.no.