Punkere og homofobe rundjuler Emo-ungdom

Går til voldsangrep mot ungdomsbevegelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er ikke lett å være tenåring. Særlig ikke hvis musikksmaken og klesstilen din provoserer så mye at den har utløst en voldsbølge i Mexico.

8. mars samlet rundt 800 av byen Queretaros innbyggere seg i sentrum for å oppdrive fans av musikksjangeren emo - for å banke dem opp.

22 mindreårige og seks voksne ble arrestert under opptøyene. En gutt ble rundjult av flere titalls «demonstranter», men to tilfeldige forbipasserende grep inn og forhindret at han fikk alvorlige skader, skriver La Journada.

Volden sprer seg

Etter at mexicanske medier begynte å vise filmer der tynne, svarthårede og kajalsterke tenåringer blir banket opp i masseslåsskamper, har volden bare spredt seg.

Helgen etter Queretaro gikk mobben til angrep på emo-fans i Mexico City, deretter spredte volden seg til mindre byer rundt om i Mexico. Ingen har blitt drept, men for emo-fansen er situasjonen nå præker.

- Det er farlig å gå ut. Vi blir mobbet og spyttet på. Folk kaster ting på oss. Det er så mye hat der ute, sier sekstenåringen Santino Bautista til Time.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer