Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Punkfest!

Stort, større, best.

||| KONSERT: Med Mick Jagger (66) i gang med å finne ut hvor gammel man kan bli som rockeartist, Jay-Z (39) som rapper og Madonna (51) som popartist, er det Billie Joe Armstrong (37) som har tatt oppdraget med å finne hvor lenge man kan farge håret svart og spille kjapp tregrepspoppunk om ungdommens levekår i samtida.

I går gikk han sammen med sine to kollegaer i Green Day på scenen i Oslo Spektrum, og alderen kunne bare spores i to ting: Kapitalbruken og fravær av selvhøytidelighet.

Kred sies å være for kids, og Green Day virker til å være enig. Etter å ha blitt introdusert av en kanin som stavet «YMCA», styrtet øl og jaget opp publikum, kom Billie Joel på scenen som en slags krysning av en militant Hellstrøm og en gira Ivar Dyrhaug.

NORGESBESØK: Dagbladet.no intervjuet hele Green Day før konserten. Du leser intervjuet på Kjendis.no. Foto: John Terje Pedersen
NORGESBESØK: Dagbladet.no intervjuet hele Green Day før konserten. Du leser intervjuet på Kjendis.no. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Her var ingen nåde, mandagspubliken fra øverst til nederst på Oslo Spektrum måtte opp og hoppe. Tre Cool kastet trommestikkene etter hver sang og en gang midt i, bare for å få publikum til å veive riktig med hendene.

 Bombene gikk av over en lav sko, pyroen flammet, scenedekoren var rålekker, t-skjortekanonene påkostet, dopapirutskytinga eh, original og bruken av frivillige på scenen mer kynisk og omfangsrik enn i hele Festival-Norge til sammen.

Energien ble ikke bare rettet mot å instruere publikum til å skrike. Låtene ble framført som om de hadde gjort det tusen ganger før, men som om det kunne være siste gang.

Den til tider gullglitrende låtbunken ble fint fordelt utover settet. Først maksimalistisk scenedekor og pistolskyting til millenniumsplatene, før det ble færre folk på scenen og en velspilt svipp innom forrige storhetsperiode med blant annet «Basket Case» og «When I Come Around», framført med samme spilleglede som det var i de harde nittiåra, og forresten gud bedre, så godt «Hitchin A Ride» fra «Dookie» har holdt seg.

Det var stort, cheesy, populistisk og glorete, men det var med vilje og det var vel gjennomført. De som vil hevde at musikken kom i bakgrunnen kan ha rett, men de har også et stereoanlegg de kan sette seg ved i stedet.

FIKK VÆRE MED: Lysluggen fikk synge med på en låt. Foto: John Terje Pedersen
FIKK VÆRE MED: Lysluggen fikk synge med på en låt. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Anmeldelsen er basert på de første nitti minuttene av konserten.

Foto: John Terje Pedersen
Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling