Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Punkterte lunga på direkten

NRKs programleder i «Nyhetsblikk», Erik Aasheim, punkterte høyre lunge under direktesending torsdag. Likevel gjennomførte han hele den 50 minutter lange sendingen med gjester i studio. Etterpå måtte han opereres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dagbladet i går kveld fikk innvilget sykevisitt, møtte vi en programleder full av pågangsmot og som fortest mulig vil tilbake på skjermen.

- Jeg har spist C-vitaminer, ginseng og solhattolje i hele høst for ikke å bli syk i løpet av våre 72 sendinger, og så skjer dette rett på lufta, sier Erik Aasheim fra sykesenga på kirurgisk avdeling ved Aker sykehus i Oslo.

Erik debuterte på TV-skjermen denne høsten. Etter en forsiktig start har seertallene for «Nyhetsblikk» på NRK 2 tatt seg opp, og kanskje særlig skvatt tallene opp etter at Fredrik Skavlan skjelte ut Aasheim på direkten i august.

Ikke første gang

Han kjente smertene da programmet gikk på lufta torsdag klokka 20.10, og da var det ingen vei tilbake.

- Da debatten om Guds tilstedeværelse i Bush og bin Ladens retorikk startet, tenkte jeg at Gud ikke var på min side i kveld, sier Erik, som først nektet å innse hva som hadde skjedd.

Han gikk hjem med smertene, før det bar av gårde på sykehuset. Lørdag var det rett på operasjonsbordet.

Det er ikke første gang han har vært gjennom dette. Det samme skjedde for fem år siden, og bare ti dager før han nå ble operert, skjedde det igjen. Da ble han sendt ut igjen etter ei uke. Tredje gangen hadde han altså ikke noe valg. Han måtte opereres.

Tilbake om fire uker

- Dette er noe som kan skje med høye, tynne menn som meg, sier Erik og ler. Han påstår han allerede er på bedringens vei, og håper å være tilbake i løpet av fire uker.

- Rett etter operasjonen var det som å puste med barberblader i lungene, men det begynner å gi seg nå. Dessuten får jeg jo litt morfin da. Og endelig har jeg tid til å lese Lars Saabye Christensens nye bok. Det er det nok ikke alle som har, tjukk som den er med over 600 sider, sier Erik.

- Dypt savnet

- Vi har vondt av ham nå. Vi savner Erik dypt allerede. Hadde han det forresten bra i kveld? spør kultursjef i NRK, Turid Birkeland.

Nå starter hun og resten av redaksjonen jakten på å finne en løsning.

- Vi er ikke helt sikre på hva vi skal gjøre ennå. Men vi har diskutert det i dag og jobber med å finne en vikar, sier Birkeland.

I går kveld måtte Eriks makker, Nina Stensrud Martin, kjøre sendingen alene.

Kilde: Lommelegen.no

SAVNER ERIK: Erik Aasheims makker på NRK 2, Nina Stensrud Martin, måtte kjøre sendinga alene i går kveld. Det jobbes å for å finne en vikar.Foto: KNUT BRY/SCANPIX
Hele Norges coronakart