Puppebilder for retten

Som 19-åring lot Cameron Diaz (32) seg fotografere toppløs. Fjorten år etter angrer hun bittert.

Toppløsbildene har gått verden over i forskjellige magasiner og ukeblader, og nå møtes den verdensberømte filmstjernen og fotografen i retten i Los Angeles. Han står anklaget for forfalskning av underskrift og forsøk på pengeutpressing. Saken er ifølge CNN forventet å vare i to uker, og trolig skal Diaz selv vitne.

Ventet ni år

Bildene ble tatt i 1992, da Cameron Diaz var en vanlig ikke-berømt 19-åring med ambisjoner om å bli modell og skuespiller. To år etter fikk hun sitt filmgjennombrudd i «The Mask». Fotografen John Rutter (42) ventet i ni år til, til 2003, før han fant fram bildene og tilbød dem til henne for en sum på 3,5 millioner dollar, eller nær 23 millioner kroner. Da var hun blant verdens mest omtalte skuespillere og filmaktuell i «Charlie\'s Angels».

Risikerer seks år

Diaz oppfattet tilbudet som pengeutpressing og avslo. Da solgte Rutter bildene likevel, til publisering. Angivelig skal han ha fått fem millioner dollar (nær 33 millioner kroner) for dem. Han kunne forevise en underskrevet erklæring, angivelig fra Diaz og angivelig undertegnet i 1992, der hun godtar publisering. Diaz avviser at hun har skrevet under, og sier håndskriften ikke er hennes.

Rutter avviser at han har gjort noe ulovlig. Men om han blir dømt, risikerer han inntil seks år i fengsel. Diaz har også saksøkt ham i sivil rett, og ber om erstatning for skadene bildene har forvoldt henne.

RETTSAK: Cameron Diaz trekker nå fotografen som solgte bildene av henne for retten.