DEBATT

Puppeglipp og normal folkeskikk

Hør her, Radioresepsjonen: Dere veit jo dette godt. Dere skjønner at dere har vært teite.

FÅR RÅD: Artikkelforfatteren ber Radioresepsjonens Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim vaske munnene sine. Med såpe. Foto: Anders Grønneberg
FÅR RÅD: Artikkelforfatteren ber Radioresepsjonens Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim vaske munnene sine. Med såpe. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hele Norges godgutter i Radioresepsjonen har driti seg ut. Og de veit det selv. Alle skjønner at det ikke er greit å offentlig kommentere jenters pupper, eller kalle dem for «knulledukker.» Radioresepsjonen veit det så godt at de blir flaue mens de holder på, uten at det hindrer dem i å fnise seg gjennom innslaget.

Man skulle tro gutta var ansatt av Fett for å demonstrere klassisk, stereotypisk sexistisk objektivisering av kvinner, for de har levert et sjeldent godt eksempel på dette. Vi kan like gjerne kalle det barnslig mangel på folkeskikk. Man peker ikke på folks store neser på bussen. Man snakker ikke om folks store pupper på radio.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

«Det er sånn vi gutter snakker sammen, og hvis 47 år gamle menn ikke skal få snakke om pupper, synes jeg det er diskriminerende», sier resepsjonsmedlem Bjarte Tjøstheim til Dagbladet.

«Vi har snakket om pupper i alle aldre. Fra fem til 90. Vi tar lytterne litt med ned i kjellerstua i radioprogrammet,» sier Steinar Sagen.

Men det er nettopp der problemet ligger, folkens. Dette er ikke kjellerstua hos foreldrene dine, dette er radio. Dette er offentligheten.

Menn snakker om pupper og rumper. Damer snakker om pikk. Noen ganger bruker vi kanskje N-ordet, eller fleiper med ting som er alt annet enn PK. Vi sier alle dumme ting, og så lenge vi gjør det privat er det ikke så galt. Det finnes masse under- og overtekst når mennesker som kjenner hverandre godt snakker sammen, og konteksten avgjør om det er eller burde være støtende. Det som er greit i lukkede rom kan være hårreisende i det offentlige.

Og vi kommenterer ikke jenters kroppsdeler offentlig, gjør vi vel?

Jeg er feminist, ikke puritaner. Jeg har ikke tenkt å be radioresepsjonens menn om å ikke vurdere pupper igjen. Men jeg vil be dere om å oppføre dere som mennesker med en viss dannelse.

Hør her, Radioresepsjonen: Dere veit jo dette godt. Dere skjønner at dere har vært teite, at og nå syns jeg dere skal ta konsekvensen av puppeglippen deres.

Jeg skal ikke be dere om å sove med hendene over dyna, eller å stenge hodet for skitne tanker.

Men jeg synes at dere skal gå og vaske munnene med såpe! Gjerne på direkten.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer