Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pur pop

The Margarets gjør det igjen: serverer popdelikatesser på løpende bånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Året som gikk var eventyrlig for plateselskapet Universal, ikke minst takket være Odd Nordstogas suksess. I år er det The Margarets som kan bli selskapets gullgruve og stolthet. Begge kommer fra små steder, men utover det har Sunnmøre-kvintetten og telemarkingen lite til felles - bortsett fra kvalitet, da.

The Margarets fra Giske er bandet som ble dannet tidlig på 90-tallet, men som debuterte først ti år etter.

Vakkert album

Hvem ble ikke sjarmert av låter som «Alain Delon», «Rubber Rubbish», «Spoonful Of Love» og «Sound Of Summer»? Nå er de tilbake tre år etter cd-en «What Kept You?», med et sterkt, variert, melodiøst og vakkert album.

The Margarets fortsetter der de slapp og bygger videre på smektende popromantikk tuftet på The Smiths og Beatles.

Mens «What Kept You» var rett-i-koppen-sprudlende, umiddelbar høyreist og stolt uimotståelig, har de tonet det hele litt mer ned denne gangen. På «Love Will Haunt You Down» er bandet mer reflekterende, ettertenksomme og tilbakelent. Men det går verken på bekostning av gode melodier eller delikat produksjon, for her er det et vell av flotte detaljer og myke strykerarrangementer.

Frisk og vitalisert

The Margarets har et sjeldent lunt og godt grep om en sjanger som pophistorien har drøvtygget på siden 60-tallet. Likevel kommer de nok en gang med en frisk og vitalisert versjon av pur, klassisk og udødelig pop.

Hatt og hentesveis av for vårens vakreste popeventyr: The Margarets.

Les mer om The Margarets i

Dagbladet i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!