KOMMENTARER

Purk og/eller skurk?

Saken er uansett en skandale.

TILTALT: I dag starter rettssaken mot Eirik Jensen i Oslo tingrett. Tegning: Finn Graff
TILTALT: I dag starter rettssaken mot Eirik Jensen i Oslo tingrett. Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Narkobaronen og politimannen som sitter sammen på tiltalebenken har kjent hverandre godt siden 1990-tallet. Men i dag sitter Gjermund Cappelen og Eirik Jensen lengst mulig unna hverandre, når de møtes for første gang siden de begge ble arrestert for tre år siden. De neste fem månedene er satt av til en historisk rettssak. Begge er tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Uansett utfall vil dommen få store konsekvenser.

Eirik Jensen var også før pågripelsen en av landets mest kjente politimenn. Etter flere tiår som betrodd tjenestemann har han hindret krig i MC-miljøet, knust gjengmiljøer og ledet oslopolitiets avdeling for Spesielle operasjoner. For arbeidet har han blant annet mottatt utmerkelsen «Politikammerets ur», for utførelse av tjenesten med særlig dyktighet, god innsikt og stor innsatsvilje.

Spesialenheten mener at han samtidig har lagt til rette for smugling av store mengder narkotika og mottatt av millioner av kroner for dette. Har de rett, rammer skandalen hele politiet. Lederne i oslopolitiet må da bære sin del av ansvaret for at slikt kunne pågå i år etter år, samtidig som Jensen var leder for taktisk etterforskning og etterretning mot organisert kriminalitet. De visste at han opererte på utradisjonelle måter og noen ganger på kanten av regelverket. Blir han dømt for grov utroskap, er dette den verste saken politiet har hatt i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer