Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pusheren som ble stjerne

Mark Wahlberg slo igjennom på lerretet med en 13 tommers løspenis. Nå kommer den tidligere gangsteren og rap-stjernen Marky Mark i filmen «The Perfect Storm».

HAMBURG (Dagbladet): - Jeg vil stifte familie, bli far. Og jeg leser for å fullføre gymnaset. Filmprosjekter venter. Jeg skal fortsette med musikken. Gangsterrock, kaller jeg den.

For det var gangster jeg var. Det er rene flaksen at jeg ikke sitter inne på livstid.

Skuespiller Mark Wahlberg (29) er sammen med Courtney Love den nyere filmhistoriens største eksempel på at det er aldri er for seint å snu.

Etter filmgjennombruddet med en 13 tommers løspenis som pornostjernen Dirk Diggler i «Boogie Nights» hylles han for sin rolle i «The Perfect Storm» - igjen sammen med Georg Clooney. Han overtalte regissøren Wolfgang Petersen til å ta med Mark.

- Det sa bare klikk da jeg møtte George under innspillingen av «Tre konger». Han er en fenomenal fyr. Som skuespiller er han mye bedre enn jeg hadde forestilt meg.

Mark Wahlberg spøker ikke når han forteller Dagbladet at han har sin skuespillerutdanning fra rettssalen, foran dommeren. Den yngste av ni søsken fra en irsk arbeiderfamilie i Boston-bydelen Dorchester droppet skolen som 13-åring. Han har prøvd og solgt det som finnes av dop.

- Jeg satt inne i til sammen et halvår. Som 16-åring ble jeg dømt for et brutalt ransforsøk på to vietnamesere. Det ble vendepunktet, sier Mark.

Med hjelp fra sin eldre bror Donnie, som var med i guttegruppa New Kids on the Block, begynte Mark å rappe.

Hans spesialitet var å droppe buksene på scenen.

En måned før innspillingen av «The perfect Storm» startet, dro Mark til Gloucester og la seg inn på kneipa «Crow's Nest» («Kråkereiret»), der fiskerne holder til.

- Jeg hadde vært i byen på skoletur, men husket ingen ting, så omtåket som jeg var. Nå ble jeg kjent med innbyggerne, drakk med dem, snakket med dem, natt og dag, sier Mark.

DØMT: Mark Wahlberg ble dømt for ransforsøk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media