Pushlespillet

Andre trekker seg tilbake idet de når pensjonsalderen. Pushwagner (70) har brukt den til å grave fram sine hittil upubliserte tegneserieverker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I en terasseleilighet på Oslos vestkant står Norges mest omtalte samtidskunstner og er usikker på hvordan man feirer at man er frisk.

I hele år har Terje Brofos (70), alias Pushwagner, slitt med en belastningsskade i høyre hånd, noe som har tvunget ham til å tegne med keiva (og som igjen har gitt ham «en mer uskyldig strek», klager han). Men nå gjenstår bare noen blodprøver før han kan fjerne bandasjen og begi seg utenlands for en intens jobbferie.

Han har derfor kostet på seg en tidlig biffmiddag (som dessverre var «skjemt»), mens hans samarbeidspartner Stefan Stray har dekket på stuebordet med bløtkake og glass-Cola, og satt på tv-en for direktesendingen av sørafrikanske Caster Semenyas comeback på 800 meter.

Men til tross for en fortid som friidrettutøver, tennisspiller og vinner av 10 km langrenn under NRKs bedriftsmesterskap i 1967, foreslår Pushwagner å slå av tv-en og «bare sette på no' cool jazz» i stedet.

Så spretter han - det finnes knapt noe mer dekkende ord - bort til bokhylla for å vise fram sine siste kjøp, en komplett Encyclopaedia Britannica og de tre første bindene av «Min kamp» (han har kommet lenger i Encyclopaedia Britannica, sier han). Han trekker ut en skinninnbundet versjon av Waldemar Brøggers klassiske «Skikk og bruk» (1960), «et verk med trafikkregler for menneskelig omgang under alle forhold», som det står i forordet. «Jeg må ha denne», sier Pushwagner, «sånn at jeg ikke havner i retten igjen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer