Pushwagner har fått kols. Kunstneren frykter døden, men nekter å gi seg

Bodde på gata - nå tjener han millioner på sin kunst.

BODDE PÅ GATA: - Min tidlige barndom var den verste delen av livet mitt. Jeg ble reddet av kunsten, sier han. Pushwagner var åtte år da foreldrene ble skilt, han måtte bli og ta vare på sin alkoholiserte far, søsteren og moren flyttet ut. Den kjente kunstneren forteller i dette juleintervjuet åpenhjertig om et vilt og vanskelig liv, som endte i anerkjennelse og rikdom. Foto: Nina Hansen
BODDE PÅ GATA: - Min tidlige barndom var den verste delen av livet mitt. Jeg ble reddet av kunsten, sier han. Pushwagner var åtte år da foreldrene ble skilt, han måtte bli og ta vare på sin alkoholiserte far, søsteren og moren flyttet ut. Den kjente kunstneren forteller i dette juleintervjuet åpenhjertig om et vilt og vanskelig liv, som endte i anerkjennelse og rikdom. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært en lang reise, og den er ikke over ennå, sier Pushwagner.

Han sitter i hjørnestolen i galleriet sitt på Tjuvholmen og ser på meg uten øyne. I de svarte brillene ser jeg bare meg selv og refleksen av kunsten på veggene.

Inngikk en dødspakt

Hariton Pushwagner, født Terje Brofos for 77 år siden, skulle vel verken vært en av Norges mest anerkjente og mestselgende kunstnere - eller i live. Men dødspakten han inngikk for 30-40 år siden eller andre dystre spådommer slo aldri til.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer