Pushwagner må i retten igjen

Eks-venn og velgjører anker dom om kunst til 15 millioner kroner.

MØTES IGJEN: Da Pushwagner og Morten Dreyer møttes i tingretten, uttalte kunstneren at han ikke hadde noe å takke Dreyer for. Foto: Hans Arne Vedlog
MØTES IGJEN: Da Pushwagner og Morten Dreyer møttes i tingretten, uttalte kunstneren at han ikke hadde noe å takke Dreyer for. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| En av norgeshistoriens mest omtalte kunstkonflikter får en ny runde i retten. I dag ble det klart at Morten Dreyer, tidligere venn og samarbeidspartner av kunstneren Terje Brofos,(69) aka Pushwagner, anker dommen mot ham fra tingretten.

Dreyer (55) ble tidligere i høst dømt til å levere tilbake kunst skapt av Pushwagner til en anslått verdi av mellom 10 og 15 millioner kroner, samt betale i overkant av én million i erstatning for verk som er solgt.

- Jeg mener dommeren i tingretten kom til en feil slutning. Dommeren har unnlatt å vurdere sentrale problemstillinger som jeg mener er avgjørende for saken, sier Morten Dreyer til Dagbladet.  

- Overser innsatsenTingretten mente Dreyer utnyttet Pushwagner som var sterkt ruspreget og bostedsløs, da de inngikk en avtale om å overta det vesentligste av Pushwagners kunst.

Dette bestrider Dreyer og hans advokat Tor Erik Heggøy.

- Jeg mener dommen er sterkt urimelig. Jeg har overhodet ikke utnyttet Pushwagner, men tvert i mot støttet ham, sier Dreyer. - Dommen overser totalt min innsats for Puswagner gjennom 30 år. Hadde ikke jeg tatt vare på bildene, ville det ikke vært noe å krangle om, sier Dreyer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer