Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pushwagner tilbød forlik

Nesten fire uker før rettssaken tilbød Pushwagner en løsning på konflikten med eksvennen Morten Dreyer.

KRIGER MOT EKSVENN: Terje Brofos, alias kunstneren Pushwagner, kjemper for retten til sine hovedverk i Oslo tingrett denne uka. Disse eies i dag av Morten Dreyer (t.h.). Foto: Hans arne Vedlog
KRIGER MOT EKSVENN: Terje Brofos, alias kunstneren Pushwagner, kjemper for retten til sine hovedverk i Oslo tingrett denne uka. Disse eies i dag av Morten Dreyer (t.h.). Foto: Hans arne Vedlog Vis mer

||| - Et taktisk tilbud, fnyser Dreyer.

8. september, nesten fire uker før den mye omtalte rettssaken som nå foregår i Oslo tingrett, la Pushwagners advokater et forslag til forlik på bordet.

Det kom fram i retten i dag.

- Kjernen i dette forslaget til forlik er at Pushwagner forsøkte å komme Morten Dreyer i møte med de forutsetningene Dreyer har skissert tidligere, sier advokat Magnus Ødegaard til Dagbladet.

- Kort fortalt er dette at Morten Dreyer ikke skal overlate Pushwagners hovedverk til Pushwagner, men til en tredjepart. Dette er i tråd med Pushwagners ønsker om at et museum skal ta vare på og stille ut hans hovedverk, sier kunstnerens advokat.

Fordeling av verkene
I forliket skulle Pushwagner få sentrale verk, omtalt som hans «mentale barn», mens Dreyer skulle motta rundt 450 trykk.

- Vi fikk ikke noe svar fra Morten Dreyer på hvorfor dette ikke var godt nok, og det er grunnen til at vi nå er i rettsalen, sier Ødegaard og legger til:

- Hvorfor dette forlikstilbudet ikke var godt nok, må du spørre motparten om.

- Taktisk tilbud
Dreyer sier til Dagbladet at han opplevde tilbudet som et «taktisk tilbud».

- Det var et forslag som var umulig å behandle. Det var for tett opp til rettssaken til at vi kunne behandle det, og oppnevne en tredjepart som kunne mekle. Vi måtte bruke våre ressurser til å forberede rettssaken. Pushwagner har to advokater og to advokatfullmektiger på saken, mens jeg bare har én advokat, påpeker Dreyer.

Han understreker at han selv la fram et forslag til forlik i november i fjor, etter at Pushwagner hadde politianmeldt Dreyer.

- Vi hørte ikke noe fra Pushwagner etter at vi tilbød dette forliket i november i fjor. I stedet fikk vi en stevning mot oss, sier Dreyer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling