KRIGER MOT EKSVENN: Terje Brofos, alias kunstneren Pushwagner, kjemper for retten til sine hovedverk i Oslo tingrett denne uka. Disse eies i dag av Morten Dreyer (t.h.). Foto: Hans arne Vedlog
KRIGER MOT EKSVENN: Terje Brofos, alias kunstneren Pushwagner, kjemper for retten til sine hovedverk i Oslo tingrett denne uka. Disse eies i dag av Morten Dreyer (t.h.). Foto: Hans arne VedlogVis mer

Pushwagner tilbød forlik

Nesten fire uker før rettssaken tilbød Pushwagner en løsning på konflikten med eksvennen Morten Dreyer.

||| - Et taktisk tilbud, fnyser Dreyer.

8. september, nesten fire uker før den mye omtalte rettssaken som nå foregår i Oslo tingrett, la Pushwagners advokater et forslag til forlik på bordet.

Det kom fram i retten i dag.

- Kjernen i dette forslaget til forlik er at Pushwagner forsøkte å komme Morten Dreyer i møte med de forutsetningene Dreyer har skissert tidligere, sier advokat Magnus Ødegaard til Dagbladet.

- Kort fortalt er dette at Morten Dreyer ikke skal overlate Pushwagners hovedverk til Pushwagner, men til en tredjepart. Dette er i tråd med Pushwagners ønsker om at et museum skal ta vare på og stille ut hans hovedverk, sier kunstnerens advokat.

Fordeling av verkene
I forliket skulle Pushwagner få sentrale verk, omtalt som hans «mentale barn», mens Dreyer skulle motta rundt 450 trykk.

- Vi fikk ikke noe svar fra Morten Dreyer på hvorfor dette ikke var godt nok, og det er grunnen til at vi nå er i rettsalen, sier Ødegaard og legger til:

- Hvorfor dette forlikstilbudet ikke var godt nok, må du spørre motparten om.

- Taktisk tilbud
Dreyer sier til Dagbladet at han opplevde tilbudet som et «taktisk tilbud».

- Det var et forslag som var umulig å behandle. Det var for tett opp til rettssaken til at vi kunne behandle det, og oppnevne en tredjepart som kunne mekle. Vi måtte bruke våre ressurser til å forberede rettssaken. Pushwagner har to advokater og to advokatfullmektiger på saken, mens jeg bare har én advokat, påpeker Dreyer.

Han understreker at han selv la fram et forslag til forlik i november i fjor, etter at Pushwagner hadde politianmeldt Dreyer.

- Vi hørte ikke noe fra Pushwagner etter at vi tilbød dette forliket i november i fjor. I stedet fikk vi en stevning mot oss, sier Dreyer.