KOMMENTARER

Puslete og usolidarisk boligstrategi

Regjeringen burde tatt tak i de virkelige underliggende problemene i det norske boligmarkedet, rentefradraget og mangel på boligskatt.

BOLIGSTRATEGI: Regjeringen gjør lite for å ta tak i de underliggende problemene i boligmarkedet, skriver Aksel Braanen Sterri.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BOLIGSTRATEGI: Regjeringen gjør lite for å ta tak i de underliggende problemene i boligmarkedet, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I dag la regjeringen fram ny strategi for boligmarkedet for å «dempe veksten i boligpriser og gjeld». Med tanke på at Norge er OECD-mester i gjeld, både målt som hvor mange og hvor mye gjeld vi har, er det en helt nødvendig målsetting.

Som Siv Jensen påpekte på pressekonferansen kan utviklingen lede til et brått fall og dårlige økonomiske tider, slik vi så i USA da fallet i boligmarkedet utløste finanskrisen i 2008.

Det er likevel lite som tyder på at regjeringens strategi er rette medisin for boligmarkedet. Forslagene er både for milde og byrden legges uforholdsmessig tungt på de unge og de lavtlønnede, som allerede møter store utfordringer på boligmarkedet.

For å skjerme sine kjernevelgere har Høyre latt forslagene som virkelig hadde monnet, som å innføre eiendomsskatt og redusere rentefradraget, i skuffen.

Regjeringen har to innfallsvinkler til målet om en «bærekraftig utvikling for boligpriser og gjeldsutvikling»: tiltak for å øke byggingen av rimelige boliger og tiltak for å dempe etterspørselen. Forslagene som skulle gjøre det «raskere, enklere og billigere å bygge bolig», er ukontroversielle, men tannløse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.