KLAR FOR OPPUSSING: Silje Stang går fra «Sporløs» og «Ettermiddag» til å bli byggherre og programleder for TV2s vårsatsing på oppussingsfronten. Jeg trenger fire par som skal pusse opp et hus. Det blir morsomt, om mye penger å tjene, frister en rett antrukket Silje Stang. Foto: Anders Grønneberg
KLAR FOR OPPUSSING: Silje Stang går fra «Sporløs» og «Ettermiddag» til å bli byggherre og programleder for TV2s vårsatsing på oppussingsfronten. Jeg trenger fire par som skal pusse opp et hus. Det blir morsomt, om mye penger å tjene, frister en rett antrukket Silje Stang. Foto: Anders GrønnebergVis mer

- Puss opp og tjen millioner

Silje Stang inviterer par til å bli med på oppussings-TV.

Silje Stang søker fire par som på ti uker skal pusse opp et hus.

Vinneren får overskuddet av salgssummen.

Trenger fire par - Det kan brått bli flere millioner kroner til vinnerparet, det bare på ti ukers oppussing, sier programleder Silje Stang.

Nå vil hun og TV2 ha kontakt med par som ønsker å delta.

- Det kan være ferske kjærester eller et gammelt ektepar. De bør ikke kunne alt om å pusse opp, men ha glød og interesse. Jeg er ganske handy, selv. Dessuten får vi hjelp av mentorer og fagfolk, sier Silje Stang.

- Lært av min far Dette året har vi sett henne i TV2s «Ettermiddag», men fra januar står nye utfordringer for døra. Siden hun har gått en god oppussingsskole hos sin far, mener hun at dette midt i blinken for henne.

- Jeg har lagt gulv og tak, snekret og pusset opp. Jeg kan bruke en hammer og er en racer på drill og verktøy, sier Silje Stang.

TV2 forventer suksess. I 2004 het det «Nr. 19» med Katrine Moholt som programleder, og oppussingsprogrammet var en stor seersuksess. Siden oppussingsprosjektet - et hus i osloområdet - ikke er funnet ennå, har heller ikke programmet fått navn.
Ti tøffe uker - Ideen er den samme. Vi kjøper et hus som skal innredes til fire leiligheter. De fire deltakerparene skal bo i huset og jobbe på dagtid med de yrkene de har. Oppussinga skjer på kveldstid, sier Silje Stang.

Det begynner å haste, for opptakene starter første uka i januar.

Programserien tas opp i ti uker, og sendinga starter medio mars. Det hele avsluttes med visning og salg på forsommeren, der det blir kjent hvilket av parene som vinner.

Trenger selv inspirasjon - Netto overskudd av salgssummen går til det paret som får mest for leiligheten. I tillegg kommer ytterligere en flott premie. Katrine Moholt ga bort en bil - jeg vet ikke hva jeg skal by på, ennå. De andre parene får en trøstepremie, ingen skal jobbe i ti uker uten å få noe igjen, sier Silje Stang.

Hun håper på litt inspirasjon, også. Hun og ektemannen var i gang med oppussing av egen bolig da datteren Linne kom for seks år siden.

- Vi satt alt på pause. Og den har vært litt lenge, nå. Så det er vel på tide å komme i gang med opplussinga på hjemmebane, legger Silje til.

Hun presiserer at det blir varm familieunderholdning, men alle som har pusset opp vet jo at det ikke går helt friksjonsfritt for seg ....

«NR 19» 2004: Katrine Moholt var programleder for åtte år siden, her foran oppussingshuset den gang. Fra v: Lasse Moursund, Katrine Moholt, Jon Bratten,  Firhana Moursund og Karin Bratten. 
Foto Kristin Svorte
«NR 19» 2004: Katrine Moholt var programleder for åtte år siden, her foran oppussingshuset den gang. Fra v: Lasse Moursund, Katrine Moholt, Jon Bratten, Firhana Moursund og Karin Bratten. Foto Kristin Svorte Vis mer