Pussig, gitt!

TV-reklamen for Schibsted-eide VG vant reklameprisen Gullfisken 1999 i showet til Schibsted-eide TV2.

Verden er ennå full av snodige og forunderlige sammentreff. Som at TV-reklamen for Schibsted-eide VG vant reklameprisen Gullfisken 1999 i showet til Schibsted-eide TV2. Litt av en tilfeldighet og pussighet, gitt!

Bonusshow

TV-showet for kåringen av fjorårets beste reklamefilm er mest for et slags bonusshow å regne. For i «Gullfisken» feirer ikke bare reklamebransjen seg selv, også markedssjefene og produktsjefene hos reklamebransjens oppdragsgivere får trynet sitt på TV i noen sekunder. Gullfisken-showet kan vel derfor i bunn og grunn ses på som en slags årsbonus og takk for de lukrative månedene som gikk fra TV2 til reklamebransjen og annonsørene, de som sørger for at TV2 får kroner i kassa, og eierne, deriblant Schibsted, får valuta for aksjene. Og som vanlig var det alle de som satt hjemme, seerne, (innringing for avstemming kroner 2,10 per minutt), som betalte kalaset.

Gårsdagens TV-show i Chateau Neuf ble ledet av Lene Elise Bergum. Hun var en svært så energisk, men litt mekanisk og sjarmløs programleder. Det ble litt mye rot og surr utover i programmet, men hun kom alt i alt sånn noenlunde i havn med det store programlederoppdraget. Artistene spente fra Boney M. til Voodoobeats, avstemningen var delt inn i grupper og det var mange koksgrå reklamebransjedresser i salen.

Som lørdagsunderholdning var det heller noe under sånn passe (rating 300000- 400000?), showet bare preg av bransjetreff, men billedregien var fiks og profesjonell (bilderegi: Erik Solem). TV-teknisk var det lite å utsette.

Endelig alene

Trond Kirkvaag fikk gå solo i «Showtalk» på NRK1, et slags talkshow/showtalk med stand-up, sketsjer oggjester. Det var et familieprogram som spredte godt humør, selv om Trond Kirkvaag ennå ikke er der hvor han alene i studio utstråler fortrolighet med oppgaven og tilstedeværelse i samtalen. Artisten Rigmor Galtung og høyesterettsadvokat Tor Erling Staff var hans gjester (sistnevnte ble behørig parodiert), men morsomst var parodiene uten kost og mask: Kirkvaag som Førde og Valebrokk, Galtung og Kirkvaag som Gro og Thorvald.

Harald Heide-Steen jr. fikk audiens hos Hilde Hummelvoll i intervjuprogrammet rett etterpå på NRK 1. Men her ble en spennende samtale skuslet bort av programlederens mange avbrytelser og manglende evne til å vente på den intervjuedes svar.