Pussy, Money og Weed er ikke alltid nok

A$AP Rocky mistet gnisten, og fikk den aldri helt tilbake.

IKKE HELT GODKJENT: A$AP Rocky klarte ikke å holde på flyten gjennom hele sin Hove-debut. Foto: Lars Olav Dybvig
IKKE HELT GODKJENT: A$AP Rocky klarte ikke å holde på flyten gjennom hele sin Hove-debut. Foto: Lars Olav DybvigVis mer

HOVE: 24 år gamle Rakim «A$AP Rocky» Mayers har i løpet av kort tid rukket å bli en av hiphopens store superstjerner takket være en serie sterke klubblåter og et svært velfungerende image. Han har også besøkt Oslo to ganger allerede, og dermed bygget opp nok good-will blant den norske fansen til å få prøve seg på hovedscenen under årets Hovefestival.  

Med kun seg selv, en DJ og hypemannen A$AP Twelvy skal det likevel mye til for å holde konsentrasjonen oppe gjennom de 50 minuttene konserten varer, noe Rockys opptreden lider under til tross for et ivrig og lojalt publikum. Det begynner dog svært lovende med «Wazzup», «Angels» og «Pussy Money Weed», før han henter inn kompisene i Flatbush Zombies for å hjelpe til på «Bath Salt». Her merker man også kaoset det gjerne blir med mange rappere over et vokalspor, noe som sjelden er noe stort problem for Rocky på egenhånd, selv om enkelte selvfølgelig har mye i mot denne «amerikanske» måten å gjennomføre rapkonserter på.  

Showets store live-høydepunkt kommer så i form av Skrillex-samarbeidet «Wild For The Night», som selvfølgelig er låta kidsa har ventet på, og fører til at de går kollektivt «crazy», akkurat slik A$AP Rocky oppmuntrer til gjennom hele konserten. Men istedet for å spille videre på energien som nå bobler, stopper moroa brått opp med en litt forvirrende vannpause, smårapping over Rocko-godlåta, «U.O.E.N.O.» og en ikke fullt så overbevisende framførelse av «Purple Swag».  

Og til tross for populære og godt mottatte spor som «Goldie» og ScHoolboy Q's Lissie-samplende «Hands On The Wheel», finner New York-gutta aldri helt den gode flyten igjen, noe som gjør at konserten til slutt føles langdrøy og repeterende. Selv ikke avslutningen med Flatbush Zombie-assisterte «Peso» og «Fuckin' Problems» redder helhetsinntrykket, og selv om blodfansen sikkert er helt uenig, legger Hove-konserten seg inn i rekke av ikke helt godkjente live-opptredener fra A$AP Rocky her til lands.