Pussy Riot-jentene dømt til to år i fengsel

Skyldige i å ha «forstyrret offentlig ro og orden, motivert av religiøst hat».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Medlemmene i det russiske punkbandet Pussy Riot ble verdenskjente da de i vinter ble satt bak lås og slå etter en opptreden litt utenom det vanlige i Frelseren Kristus-katedralen i Moskva.

Låta Pussy Riot spilte, kalt «Hellige jomfru, fjern Putin» er, som tittelen i stor grad avslører ment som en protest mot den nåværende russiske presidenten Vladimir Putin (59).

Pussy Riot-aktivistene Nadezhda Tolokonnikova (22), Maria Alekhina (24) og Yekaterina Samutsevich (29) ble i dag funnet skyldige etter tiltalen i å ha forstyrret offentlig ro og orden, motivert av religiøst hat.

Dom: To år - Punksangerne i Pussy Riot, som har blitt funnet skyldige av Khamovnichesky-domsstolen i Moskva, var motivert av hat og religiøst fiendskap, sier dommer Marina Syrova ifølge The Guardian.

Om lag tre timer etter at de ble kjent skyldige, kom omsider dommen: De tre jentene ble alle dømt til en fengselsstraff på to år.

Tolokonnikova, Alekhina og Samutsevich, som har vært plassert i en slags glassboks i dag, mottok dommen med latter. Ifølge The Guardian ropte flere av de oppmøtte i rettssalen «skam» da dommen ble kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer