Pussy Riot-medlem må bli i fengsel

Selv om Paul McCartney kontaktet dommeren.

PUSSY RIOT: Den radikale feministgruppa «Pussy Riot» synger på den røde plass i Moskva i januar i fjor. FOTO: REUTERS.
PUSSY RIOT: Den radikale feministgruppa «Pussy Riot» synger på den røde plass i Moskva i januar i fjor. FOTO: REUTERS.Vis mer

En russisk domstol avviser Pussy Riot-medlemmet Maria Aljokhinas søknad om prøveløslatelse. Hun må dermed bli i fengselet.

Aljokhina innledet onsdag en sultestreik i protest mot at hun ikke fikk være til stede i retten da saken ble behandlet.

Hun soner for tiden en toårig fengselsstraff i et fengsel i Uralfjellene etter at hun ble dømt for et proteststunt mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i fjor.

Håndskrevet brev fra McCartney Blant dem som ga henne sin støtte, var Paul McCartney, som sendte henne et håndskrevet brev der han bønnfalt retten om å løslate henne før hele straffen er sonet.

To års fengsel Punkrock-kollektivet Pussy Riot ble dannet i Russland i 2011. Ifølge Wikipedia har den feministiske gruppa sitt opphav i den politisk ladede kunstnergrupperingen Vojna. 

Pussy Riot gjorde seg raskt kjent for sine provoserende opptredener, blant annet på Den røde plass og metroen i Moskva.

Rundt 30 kvinner skal ha vært tilknyttet kollektivets opptredener, alle under et pseudonym, iført de karakteristiske balaklavaene og fargerike antrekk.

To av bandmedlemmene ble i august dømt til to års fengsel, etter at de spilte en låt med skarp kritikk av president Vladimir Putin i en katedral i Moskva.

(NTB)