Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Pussy Riot» vil se på norske soningsforhold

- Vi har tilbrakt to år i fengsel. Nå er vi fri, men vi gir ikke opp kampen mot fengselssystemet.

ALVORLIG:Her er Nadezhda Tolokonnikova (H) og Maria Alyokhina avbildet under en pressekonferanse i Moskva, Russland. Foto: AP/Ivan Sekretarev
ALVORLIG:Her er Nadezhda Tolokonnikova (H) og Maria Alyokhina avbildet under en pressekonferanse i Moskva, Russland. Foto: AP/Ivan Sekretarev Vis mer

Den russiske kunstnergruppen «Pussy Riot» har bedt om å få se nærmere på norske soningsforhold når de kommer til Norge under festspillene i mai. Det skriver Bergens Tidende (krever innlogging) i dag.

- Vi kommer til Festspillene i Bergen. Når vi først er i Norge ønsker vi også å delta på et feministisk symposium i Oslo og på Litteraturfestivalen i Lillehammer, skriver de to Pussy Riot-medlemmene Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova i en e-post til Bergens Tidende.

Under festspillene i Bergen har de planer om å vise filmen «Pussy vs. Putin». En film som har vært forbudt på ulike filmfestivalen i Russland.

Lille julaften i fjor ble de to Pussy Riot-medlemmene Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova løslatt etter å ha sonet nesten to år i fengsel i Sibir. Straffen fikk de for å ha sunget en Putin-kritisk sang i en katedral i Moskva.

De to årene i fengsel har ikke kuet kvinnenes kampvilje.

- Vi har tilbragt to år i fengsel. Nå er vi fri, men vi gir ikke opp kampen mot fengselssystemet, men fengslene og fangevokterne skal ikke få fred fra oss, skriver de to i e-posten.