KOMMENTARER

Putin - Obama: 6 - 0

Det har lenge pågått en veldig personlig duell på aller øverste nivå mellom Russlands og USAs presidenter.

NOE Å SKÅLE FOR? Vladimir Putin har mer å skåle for enn Barack Obama, etter fire års intenst samliv. Foto/ REUTERS/Kevin Lamarque/NTB/Scanpix
NOE Å SKÅLE FOR? Vladimir Putin har mer å skåle for enn Barack Obama, etter fire års intenst samliv. Foto/ REUTERS/Kevin Lamarque/NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Slaget er praktisk talt over i det som har blitt en oppsiktsvekkende personlig duell mellom Barack Obama og Vladimir Putin. Obamas siste svingslag mot Putin - en mann han ganske åpent forrakter - er trolig et slag i løse lutfa. Obamas utvisning av de 35 russiske diplomatene fordi USAs sikkerhetstjenester sier at Russland i høst hacket Det demokratiske partiets datamaskiner, kan raskt bli nøytralisert av hans etterkommer Donald Trump. For den Trump vi kjenner er alt Obama ikke er. Trump har ikke gjort noen hemmelighet verken av at han beundrer Putin, eller av at han er skeptisk til sanksjonspolitikken mot Russland. Han har dessuten sagt at han ikke nødvendigvis tror på historien om russisk hacking.

Putin ser ut til ikke å gjengjelde utvisningene, og heller vente til presidentinnsettelsen 20. januar. Da vil nye koster uansett feie Obama over i historien som en ex-president. Obamas forsøk på å svinebinde Trump til en fortsatt amerikansk sanksjonspolitikk - slik utvisningen av de 35 russiske diplomatene er - blir trolig mest av alt symbolsk. Han vil prøve å vise verden hvordan den vurde være. Men ikke lenger er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer