KOMMENTARER

Putin: -Flyktningstrømmen er europeernes egen skyld

Det skyldes en forfeilet politikk i Midtøsten, gjennom mange år, mener den russiske presidenten.

DYSTRE UTSIKTER: Flyktninger, de fleste fra Syria, venter på transport i Gevgelija i Makedonia, for å reise gjennom Europa. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov/Scanpix
DYSTRE UTSIKTER: Flyktninger, de fleste fra Syria, venter på transport i Gevgelija i Makedonia, for å reise gjennom Europa. Foto: REUTERS/Stoyan Nenov/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): -Det (flyktningstrømmen) er en fullstendig forutsigbar krise. Vi har hele tida sagt at det ville bli problemer av massive proporsjoner hvis våre såkalte vestlige partnere fulgte det jeg hele tida har sagt er en feil utenrikspolitikk, sa Putin i den russiske Stillehavshovedstaden Vladivostok i helga. Putin ga USA og deres venner i NATO det glatte lag for å ha startet kriger og støttet opprør og regimeendringer.

-Hva er denne politikken? Det er å påtvinge sine egne standarder uten å ta hensyn til historiske, religiøse, nasjonale eller kulturelle særtrek i disse områdene. Framfor alt er dette politikken til våre amerikanske partnere. Europa følger blindt etter innenfor rammen av deres såkalte forpilktelser som allierte, og tvinges nå til å bære byrden, tordnet Putin.

Det var hulheten i den vestlige politikken Putin var ute etter. Og den er ikke vanskelig å få øye på. Russland har protestert mot alle de sentrale beslutningene i den vestlige politikken i Midtøsten som har bidratt til strømmen av flyktninger som nå kommer til Europa.

Invasjonan av Irak er den viktigste av disse beslutningene. Den ble tatt av George W. Bush i 2003, og begrunnelsen for invasjonen var basert på en løgn om Saddam Husseins masseødeleggelsesvåpen som ble presentert i FNs sikkerhetsråd. En løgn i FNs sikkerhetsråd, intet mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.