KOMMENTARER

Putin, Assads venn, lar brushodene bruse

Mens vestlige ledere har sittet i hektiske krisemøter om Syria de siste dagene, har Russlands president, Vladimir Putin, understreket at han tar det meste med knusende ro.

BEDRE TIDER: Bashar al-Assad og Vladimir Putin i et arkivbilde fra 2005. (AP Photo/Sergei Chirikov, Pool-File) Scanpix
BEDRE TIDER: Bashar al-Assad og Vladimir Putin i et arkivbilde fra 2005. (AP Photo/Sergei Chirikov, Pool-File) Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Putin fortsetter å holde hånda over Syrias president Bashar al-Assad, også etter at president Barack Obama sier han har trukket den slutningen at den syriske regjeringen sto bak gassangrepet i forrige uke, og at Assad må ta konsekvensene.

En katastrofe Når vestlige ledere sier det er en katastrofe at FNs sikkerhetsråd ikke har blitt enige om en handlingsplan for Syria, er det Putin de peker på. Det er han som stanser enhver resolusjon om Syria som åpner for maktbruk.

Imens sender Putin sin utenriksminister Sergei Lavrov ut i den diplomatiske krigen, for å advare om farene ved at al-Qaida får enda større innflytelse i Syria hvis volden trappes ytterligere opp. Dessuten insisterer Russland på at ingen kan bevise at det var den syriske regjeringen som sto bak gassangrepet i forrige uke, der minst 355 mennesker ble drept.

President Vladimir Putin har i stedet brukt de siste dagene til å besøke Abkhasia, som ifølge FN tilhører Georgia, men som kom under russisk kontroll under krigen mellom Georgia og Russland i 2008. Og i dag er han i Russlands fjerne østen, og trøster mennesker som er utsatt for en hundreårsflom, en sak som de siste dagene har dominert i russiske nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer