KAMERAT MED PUTIN: Actionfilm-legenden Steven Seagal tar til orde for vennen Vladimir Putin i russisk presse, og mener USA har taklet Krim-anneksjonen «idiotisk» .
KAMERAT MED PUTIN: Actionfilm-legenden Steven Seagal tar til orde for vennen Vladimir Putin i russisk presse, og mener USA har taklet Krim-anneksjonen «idiotisk» .Vis mer

- Putin er en av verdens store ledere

Action-legenden Steven Seagal som «USA-ekspert» i russiske medier: Sier landet har opptredd helt rimelig.

(Filtermagasin.no): Den avdanka actionstjerna Steven Seagal har skapt overskrifter i avisenes politikksider før. Som da han tok turen til Kaukasus og bondet med den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov i fjor - en kar som ikke er berømt for sin respekt for menneskerettighetene.

Eller da han vurderte å gå i Arnold Schwarzeneggers dype fotspor og stille til guvernørvalg (i Arizona) et halvt år senere, med en hard innstramming av innvandringen til USA som kampsak.

- Helt rimelig Med den spente situasjonen i Ukraina, der vesten har fordømt Russlands anneksjon av Krim-halvøya, går Seagal til forsvar for president Vladimir Putin.

- Putin er en av verdens store, nålevende ledere, sa han til den russiske avisa Rossiskaya Gazeta tidligere denne uken, ifølge The Moscow Times (via The Guardian).

De to har blitt kjent blant annet gjennom en felles interesse for kampsport. Seagals innpass i slike sirkler har gjort ham til en god venn å ha for det republikanske partiet, men nå tar han russernes side.

Måten USA og vesten forøvrig har reagert på hendelsene i Ukraina kaller han «idiotisk». Han mener «Putins ønske om å beskytte Russlands interesser og den russisk-talende befolkningen på Krim (...) er helt rimelig».

Som politiker er Seagal tross alt et par knepp mindre profilert enn Hollywood-kollegaene Ronald Reagan og Arnold Schwarzenegger. Selv om han er aktiv republikaner, og reserve-vise-sheriff(!).Det synes ikke å bry den russiske avisa — der presenteres han i som «ikke mindre populær eller myndig i verden i dag (enn disse, journ.anm.)».

Han har også blitt hanket inn som ekspertkommentator på russisk tv, for å diskutere konflikten

Ser Putin som en bror Seagal er ellers i Romania, for tiden, for å spille inn en actionfilm.

Han lager dem fortsatt, men det er lenge siden storhetstida (om man kan kalle det for det) tidlig på 90-tallet — spesielt huskes han vel for «Under Siege» (1992).

Som filmstjerne tilhørte han videosjappenes tid, idet de fleste filmene etter hvert tross alt ble sluppet direkte på VHS. Gudene vet hvor de blir sluppet nå.

Uansett: Han synes å trives i Russland og omegn, og har kommet på særs god fot med Putin.

- Jeg liker å anse ham som er bror, slår han fast.