Uttalelsen kommer i et lanseringsintervju om Stones' nye dokumentarfilm «Nuclear Now» med den britiske avisa The Guardian.
For de fleste er Stone kjent som regissøren bak filmer som «Wall Street» (1987), Platoon (1986) og «Natural Born Killers» (1994). Som forfatteren av manuset bak filmen «Scarface» (1983) står han også bak ikoniske replikker som «Say hello to my little friend!»
Men det var ingen «liten venn» Stone hadde sagt «hallo» til da han i 2017 havnet i hardt vær etter at dokumentarserien «The Putin Interviews» ble vist på TV-kanalen Showtime.
Stone fulgte Putin gjennom to år. Det resulterte i et fire timers langt portrett. Regissøren ga også ut ei bok med samme tittel.

Kan avsløre sykepleierens mørke hemmelighet
- Aldri hatt det bedre
Filmen «gir Putin en plattform for flatterende versjoner av sin regjerings aggresjon mot Ukraina» og behandling av opposisjonspartier, skrev The New York Times.
Et kjærlighetsbrev til Vladimir Putin, kalte The Daily Beast filmen.
Selv forsvarte Stone både intervjuet og intervjuobjektet.
- De har religionsfrihet, de gjør det de vil. De kan reise. Det russiske folk har aldri hatt det bedre, sa Stone selv til The Guardian den gangen
Videre omtalte Stone amerikanske forestillinger om russere - «ulykkelige» ofre for et diktatur, gjerne innkvartert «i gulag» og i fare for å «bli kappet i biter» av «monsteret» Putin - som sinnssyke.

Bolsonaros hjem ransaket
- Stor leder
Seks år seinere har Stone fremdeles ikke et stygt ord å si om Russlands president.
- Jeg synes at Russland gjør en fantastisk jobb med atomkraft. Kina er også ledende på feltet, men jeg har aldri helt klart å få tilgang i Kina, noe som er synd med tanke på filmen jeg skulle ønske at vi kunnet laget, sier han til avisa nå.
- Men Putin er en stor leder for landet sitt, og folket elsker ham.
Mindre begeistret er han for Putins amerikanske kollega.
- Min favorittpresident var John Kennedy, så hvis du ser på de to irene med et kritisk blikk, vil du se at Kennedy var en fredselsker. Og så vil du se at Joe Biden er en kald kriger i ordets verste forstand.
«Nuclear Now» er basert på boka «A Bright Future: How Some Countries Have Solved Climate Change and the Rest Can Follow» av de amerikanske forskerne Josha S. Goldstein og Staffan A. Qvist.
Dokumentaren tar for seg «vårt kompliserte forhold til kjernekraft og argumenterer for at den er vårt beste håp i møte med klimaendringene», ifølge The New York Times.