Du leser nå Dagbladet Pluss

- Putin er nissen som blir med på lasset både for Clinton og Trump

- Nyheten om at USA formelt anklager Russland for hacking, druknet i Trums griseprat.

- EN UTFORDRING: - De siste ukene har vi sett en dramatisk forverring av forholdet mellom USA og Russland, skriver Dagbladets Morten Strand. Her er Russlands president Vladimir Putin under en pressekonferanse i Istanbul i Tyrkia går. Foto: NTB Scanpix
- EN UTFORDRING: - De siste ukene har vi sett en dramatisk forverring av forholdet mellom USA og Russland, skriver Dagbladets Morten Strand. Her er Russlands president Vladimir Putin under en pressekonferanse i Istanbul i Tyrkia går. Foto: NTB ScanpixVis mer
Kommentar

Det ville stått på avisenes forsider med blodtyper, hvis verden hadde vært normal. Fredag anklaget altså Det amerikanske sikkerhetsdepartementet Russland for å ha stått bak hackingen av Det demokratiske partiet i sommer. Hackingen blir sett på som et forsøk på direkte å blande seg inn i den amerikanske valgkampen, og som en fiendtlig handling mot det amerikanske demokratiet. Det blir ekstra delikat av at det er en sterk antakelse at Russland foretrekker en president Trump framfor en president Clinton.

Saken om hackingen av Det demokratiske partiet har vært kjent lenge, og mistankene har gått til Russland. I helga sto det svart på hvitt:

- USAs sikkerhetstjenester er helt sikre på at den russiske regjeringen styrte den siste tidas kompromitterende e-poster fra amerikanske borgere og institusjoner, inkludert fra amerikanske politiske institusjoner, slo Sikkerhetsdepartementet fast i helga.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.