KOMMENTARER

Russland

Putin møtte kritiske spørsmål

Vladimir Putins årlige stevnemøte med borgerne, bød i år på en rekke kritiske spørsmål.

MØTTE BORGERNE: Den russiske presidenten Vladimir Putin fikk en rekke kritiske spørsmål på sin årlige sekvens med spørsmål fra borgerne torsdag. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
MØTTE BORGERNE: Den russiske presidenten Vladimir Putin fikk en rekke kritiske spørsmål på sin årlige sekvens med spørsmål fra borgerne torsdag. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Det var den årlige utspørringen av den russiske presidenten, en maraton-øvelse der Vladimir Putin pleier å overbevise med sin detaljkunnskap, og svinge pisken over offentlige tjenestemenn og kvinner, som ikke gjør jobben sin. Men årets utgave var ikke helt som tidligere utgaver, der Putin har flørtet med publikum, og vist at han har fullstendig kontroll.

Årets møte med borgerne var Putins 17. Og i stedet for som tidligere, at spørsmål ofte ble innledet med lovprisninger og takksigelser av alt Putin har gjort for dem, var det i torsdagens utgave en rekke kritiske spørsmål. Kritikken kommer samtidig med at levestandarden for fjerde året på rad synker, og at enkelte meningsmålinger viser historisk lav tillit til den russiske presidenten.

En brannmann fra Kaliningrad begynte showet med å si at han hadde ei månedslønn på 12 000 rubler, litt under 2000 kroner. Han sa at det var penger man ikke kunne leve av, så man måtte ha ekstrajobber for å kunne fø familien. En kvinnelig lege sa at leger ikke turte å gi syke og døende pasienter opiums-preparater på grunn av en streng narkotika-lovgiving. Resultatet er at pasienter lider unødig, hevdet legen. En annen spurte hvorfor russisk TV hele tida viser nye våpen. Han lurte på hvilken fiende Russland er klar til å slåss mot, en åpenbar kritikk av militariseringen av Russland i Putins tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer