Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Putin og Trump kåret til verdens mektigste personer

Putin topper lista for fjerde året på rad.

SPEIL SPEL PÅ VEGGEN DER: For fjerde år på rad har Forbes Magazine kåret Russlands president Vladimir Putin til verdens mektigste person. Foto: NTB Scanpix
SPEIL SPEL PÅ VEGGEN DER: For fjerde år på rad har Forbes Magazine kåret Russlands president Vladimir Putin til verdens mektigste person. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin er av magasinet Forbes kåret til verdens mektigste person for fjerde år på rad.

USAs påtroppende president Donald Trump inntar andreplassen.

- Russlands president har utøvd sitt lands innflytelse i nesten hver eneste krok i verden. Fra moderlandet til Syria til det amerikanske presidentvalget fortsetter Putin å få det som han vil, skriver forretningsmagasinet.

Om Donald Trump, som akselererte fra 72. plass til andreplass, skriver magasinet at han «tilsynelatende er immun mot skandaler, har begge husene i Kongressen på sin side og en personlig formue i milliardklassen».

Tredjeplassen gikk til Tysklands statsminister Angela Merkel, som har stått ved roret til Europas kraftsenter i 11 år og satser på gjenvalg neste år.

Kinas president Xi Jinping inntok fjerdeplassen, mens femteplass gikk til pave Frans.

Barack Obama, som er inne i sine siste uker som USAs president, falt fra andre til 48. plass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!