KOMMENTARER

Putins store triumf i Syria

Slaget om Aleppo vil definere både Midtøsten og Europa.

BOMBENE FALLER: Russiske bomber faller over Aleppo og endrer det geopolitiske spillet - og folks hverdag. Foto: Ibrahim Ebu Leys/Anadolu Agency/Scanpix
BOMBENE FALLER: Russiske bomber faller over Aleppo og endrer det geopolitiske spillet - og folks hverdag. Foto: Ibrahim Ebu Leys/Anadolu Agency/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DEN RUSSISKE militære framgangen i og rundt Aleppo gjør diktator Bashar al-Assad til vinneren i det syriske dramaet. Framgangen gjør frontene i den syriske borgerkrigen til en kamp mellom Assad og Den islamsike staten (IS), siden de USA støttede og tyrkisk-støttede gruppene er i ferd med å bli bombet i stykker av russiske bomber. Det betyr en enda sterkere polarisering mellom sunnier og sjiaer, og at fredsforhandlingene som ble brutt i forrige uke blir en enda mer teoretisk øvelse. Det vil resultere i økte religiøse og sekteriske motsetninger, som vil gi enda mer energi til flyktningstrømmen fra det skadeskutte landet.

I KORTE TREKK er dette hva slaget om Aleppo - som før krigen var både Syrias finanssentrum og største by, med mer enn 2 millioner innbyggere - handler om. For Midtøsten og for Europa snakker vi om dårlige myheter.

Men sånn ser ikke verden nødvendigvis ut fra Moskvas Kreml, der president Vladimir Putin regjerer med en agenda som ikke tar hensyn til andre enn ham selv. For ham er Syria i ferd med å bli en geopolitisk game-changer, som forandrer det store spillet, og et takk for sist for Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer