pyroelektro

Si Ralph Myerz And The Jack Herren Band ti ganger etter hverandre. Fort. Lykke til.

HISTORIEN STARTET i Bergen i 1997. DJ Erlend Sellevold, bedre kjent som Ralph Myerz, ble spurt om å gjøre et livesett for en lokal festival. Nærmest som et eksperiment tok han med seg perkusjonisten Thomas Lønnheim og trommisen Tarjei Strøm. Kjemien var over all forventning. Publikum tok helt av.

- Det er fremdeles den gøyeste konserten vi noensinne har spilt, sier Ralph.

- Det var helt vilt. Vi måtte bare bli et band.

Ralph og de andre ville ha litt søttitall over bandnavnet «for å lage et klassisk navn». Siden alle var skikkelig opptatt av softcorepuppefilmene til Russ Meyers, bestemte de seg for å lage en link til ham. Jack Herren er nemlig kameramann i de brystfagre filmene. Slik ble de Ralph Myerz And The Jack Herren Band. Vanskelig å si i fylla, men pytt!

I 1999 GA Ralph Myerz And The Jack Herren Band ut 300 eksemplarer av tolvtommeren A Special Morning . Året etter ga de ut singelen «Nikita» på überhipsterplateselskapet Tellh Records. Den er også med på Tellh-samleplata fra 2000. Den som fikk folk til å erklære at «Bergen is the new France»

Nikita inneholder et sample fra et tretti år gammelt tysk filmsoundtrack. Kanskje det var nettopp det Volkswagen-sjefene tente på da de satt i svarte klær og firkantede briller og skulle velge ut musikk til den nye reklamefilmen for VW Passat. I tillegg til å selge et lass med komfortable familiebiler for det tyske konsernet, førte «Nikita» til at det amerikanske prestisjeplateselskapet Emperor Norton Records fattet interesse. De dro fra Los Angeles til Bergen for å få Ralph og guttas underskrift på en kontrakt.

- Vi er veldig glad i den sangen, sier Ralph om «Nikita».

- Den er laget på rommet mitt i en rotete leilighet. Det er sært å se at den gjør det så bra ute i verden.

PLANEN VAR Å GI ut debutalbumet allerede i år. Men så ble Ralph Myerz gravid. Eller i hvert fall kona hans. Så nå har Ralph pappapermisjon og er hjemme med August på fire måneder.

- Å bli far er det absolutt største som har hendt meg, sier Ralph.

- Jeg koser meg glugg i hjel med August.

Albumet kommer i begynnelsen av 2003. Ifølge Ralph er det et rolig album av elektronisk melankolsk pop med et par uptempo sanger. Som en smakebit gir de nå ut EP\'en «A Spesial EP». I tillegg til en nyinnspilling av «Nikita» og «A Special Morning» inneholder EP\'en det nye sporet «Clouds». «En silkemyk og tilbakelent noe-soullåt med dydig kvinnevokal og et umiskjennelig søttitallspreg,» skrev Dagbladet.

DET KAN VÆRE LITT kjedelig å se på elektroniske band live. Det er ikke noe gøy at de bare skrur på masse rare knapper. Men Ralph Myerz And The Jack Herren Band er kjent for sine live-opptredener. Jeg kjenner til folk som gikk fra David Bowie på Quart for å se Ralph live.

- Thomas og Tarjei vokste opp med KISS og Mötley Crüe, sier Ralph.

- Derfor syntes vi at det var fint med pyroshow. Ta rockeshowet tilbake i den elektroniske musikken.

Bandet har en egen pyrotekniker.

- Han har laget fire enorme flammekastere. De er skikkelig heftige.

- Blir pyroteknikeren med til Øya?

- Ja. Hvis vi får lov, så.

<B>BERGENSBØLGEN: Erlend Ralph Sellevold (til høyre), Tarjei Strøm (i midten) og Thomas Lønnheim i Ralph Myerz And The Jack Herren Band nyter August. Både måneden og sønnen til Erlend, for pappapermisjon betyr fri i augustværet.