Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pyromani i Spektrum

Når Rammstein stikker innom hovedstaden må Oslo Spektrum rydde plass til den største scenen noensinne.

Tyske Rammstein gjester et utsolgt Spektrum i morgen kveld, og de av dere som lengter etter Rammsteins pyromane sjokkshow kan glede dere.

- Det er noe vi må gjøre. Publikum krever spektakulære sceneshow fra oss, fortalte vokalist Till Lindemann til Dagbladet i sommer.

Flammekuler

Og Rammstein holder koken, ifølge rapporter fra høstens turne. Et kjapt søk på nettet viser spektakulære bilder av en slakterkledd Till Lindeman med en mikrofon formet som kniv, og godt i gang med å skape et flammehav under konserten i Rotterdam for et et par uker siden.

Konsertanmeldelser som er lagt ut på nettet beskriver en kjempescene med to plattformer på hver side, bruk av flammekastere, brennende jakker, flammekuler som fyker av gårde og eksplosjoner.

- Dette er den største scenen som har vært i Oslo Spektrum, sier Rune Lem hos konsertarrangør Gunnar Eide Concerts til Dagbladet.

Lem sier han ikke kjenner detaljene rundt showet i Oslo, men ser for seg «nok pyro».

- En del skader

Rammsteins miks av flammer, fyrverkeri og masochisme på scenen sammen med dramatisk, tysk vokal, progrock, stadionsvær synth og klassiske metallriff har gitt dem millioner av fans verden over.

Bandets konserter på Roskilde og Quart for to år siden var ladet med et arsenal av flamme-effekter og latterlige stunt som når keyboardisten må ned på alle fire og bli straffet bakfra av Lindemann med vannsprutende kølle.

Samlet sett er det stor underholdning, men det koster.

- Det har blitt bedre. I gamle dager førte sceneshowet vårt til en del skader. Men nå har vi i hvert fall lært hvor vi skal stå på scenen. Men det er klart, vi har vært gjennom det meste, trynet, brent oss, tråkket på glasskår og skåret oss, sier Lindemann.

PYRO:</B> Rammsteins show er spektakulært. Her ser du vokalist Till Lindemann i aksjon i Kristiansand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media