Qarranto glapp for Barcelona

Videodømming? Ingen stor sak. Fotballspillet er allerede revolusjonert fra gutterommet.

Qarranto glapp for Barcelona
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«NÅ ER BARCELONA og Atletico Madrid interessert i Qarranto,» sa trettenåringen ved frokosten. Hm. Jeg følger litt med på internasjonal fotball. Vet forskjellen på Pogba og Drogba. Men Qarranto...? Gutten smilte stolt, og da skjønte jeg. Han snakket om sin egen spiller. Høyde: 190. Fot: Høyre. Rating: 81. Form: Glimrende. En figur han har laget på tv-spillet FIFA.  

Javel, tenkte jeg. Dagbladets Esten O. Sæther, breddefotballens svar på Per Fuggeli, har bedt meg og andre fotballpappaer å glemme enhver tanke på talentutvikling i barnefotballen: «Nei, gutten din skal nok ikke bli fotballstjerne.» Så da får det være trøsten: Eldstemanns FIFA-avatar banker på døren til storklubbene.  

STEINALDEREN. Slik føles i dag min ungdom på søttitallet, sånn fotballmessig. Det var intet alternativ til IRL og NRK. Jeg så målfattige engelske tippekamper sammen med far, som sovnet før pause. Jeg spilte på løkka, litt i klubb (reserve på førstelaget eller kaptein på andrelaget, pest og kolera), heiet på seniorlaget, samlet på fotballkort, hengte plakater over senga. En sommer møtte jeg Kenny Dalglish i Syden og fikk tatt bilde (framkalt etter to uker). Men Liverpool-legenden hadde ingen digital dobbeltgjenger som kunne spilles av gutter over hele verden.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer