KOMMENTARER

Qatar-krisa kler Al Jazeera naken

Ledende mediefolk er i Qatar for å forsvare Al Jazeera, men tv-stasjonen er ikke en nøytral aktør på hjemmebane.

MIDTØSTENS FYRTÅRN: Al Jazeera bruker mye av sendetida på å forsvare Qatar og sin egen eksistens etter at fire arabiske land startet sin blokade i begynnelsen av juni. Foto: AP/NTB Scanpix
MIDTØSTENS FYRTÅRN: Al Jazeera bruker mye av sendetida på å forsvare Qatar og sin egen eksistens etter at fire arabiske land startet sin blokade i begynnelsen av juni. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I TO DAGER har det i Qatars hovedstad Doha pågått en stor internasjonal konferanse om informasjonsfrihet og journalisters rettigheter. Arrangør er Qatars nasjonale menneskerettighetskomité (NHRC), Den internasjonale journalistføderasjonen (IFJ) og Det internasjonale presseinstituttet (IPI). Ved en tilfeldighet falt konferansen sammen med den arabiske boikottkampanjen mot Qatar og Al Jazeera. Det var bra for den sterkt pressede tv-stasjonen som har fått stor internasjonal støtte under konferansen. Det er viktig i disse dager.

DET SOM IKKE er fullt så bra, er at Al Jazeera har kommet i en skikkelig knipe etter at Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emirater og Egypt i begynnelsen av juni brøt de diplomatiske forbindelsene med Qatar og iverksatte en blokade av landet. Med på det diplomatiske lasset var også Al Jazeera, en tv-stasjon som er både fryktet og hatet i mange deler av araberverdenen på grunn av sin kritikk av nasjonale myndigheter og kamp for menneskerettigheter. Al Jazeera har framstått som et fyrtårn for pressefrihet i Midtøsten, med uredde reportere, mange av dem med bakgrunn fra store vestlige tv-kanaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer