«Quake» åpent og gratis for alle

Men køen er lang!

(Dagbladet.no): Stadig flere spillselskaper ser nå andre muligheter for distribusjon av spill enn den tradisjonelle innpakkede dvd-boksen i butikk.

id Software er blant dem. I går åpnet portene for deres «Quake Live», som er et er nettleserbasert skytespill som vil være gratis å spille for alle, i likhet med blant annet det kommende «Battlefield Heroes» fra EA.

Lang kø
Vel, spillet er i hvert fall gratis til en viss grad: Det vil nemlig være mulig å betale for å oppgradere spillet til en «premium»-versjon der man for eksempel får tilgang på private servere.

«Quake Live» er basert på det klassiske «Quake III: Arena», og tjenesten som nå er i åpen beta er åpenbart allerede populær. Da vi klokka 10.40 i dag stilte oss i kø for å spille, var det 17.705 personer foran oss i den virtuelle køen.

Et kvarters tid etterpå er tallet nede på 12.605. Men den som venter på noe godt, venter forhåpentligvis ikke forgjeves - vel inne i spillet venter velkjente og fartsfylte flerspillermodser som «capture the flag», «free for all» og «team deathmatch».

Selv om utviklerne har uttalt at spillet er mer eller mindre ferdigutviklet, er det nettopp denne pågangen de vil teste grundig før spillet går live for fullt.

Snart på Xbox 360
Også Xbox 360-eiere kan snart se fram til et gjensyn med de hektiske kampene fra «Quake III: Arena», som vil dukke opp i en Xbox Live Arcade-versjon.

- Spillet er faktisk veldig snart ferdig, sier id-sjef John Carmack til spillbloggen Joystiq.com, og anslår videre at vi snakker om «en måned eller to».

«Quake Live»-produsent Marty Stratton forteller videre at teamene som jobbet på de to spillene delte ressurser «der det var logisk», noe som ikke er ulogisk siden begge teamene jobbet med samme utgangspunkt i «Quake III: Arena».

Blant det som er delt er noe nytt innhold, flere karakter-skins - men ikke de mer pc-orienterte arenaene vi vil se i «Quake Live».

Og hva er så status i køen nå? En halvtime etter køstart er det bare 4505 foran i køen. Har du spilt «Quake Live» ennå? Hva er i så fall dine inntrykk?

«Quake» åpent og gratis for alle