«Quake» åpent og gratis for alle

Men køen er lang!

«Quake» åpent og gratis for alle
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stadig flere spillselskaper ser nå andre muligheter for distribusjon av spill enn den tradisjonelle innpakkede dvd-boksen i butikk.

id Software er blant dem. I går åpnet portene for deres «Quake Live», som er et er nettleserbasert skytespill som vil være gratis å spille for alle, i likhet med blant annet det kommende «Battlefield Heroes» fra EA.

Lang køVel, spillet er i hvert fall gratis til en viss grad: Det vil nemlig være mulig å betale for å oppgradere spillet til en «premium»-versjon der man for eksempel får tilgang på private servere.

«Quake Live» er basert på det klassiske «Quake III: Arena», og tjenesten som nå er i åpen beta er åpenbart allerede populær. Da vi klokka 10.40 i dag stilte oss i kø for å spille, var det 17.705 personer foran oss i den virtuelle køen.

Et kvarters tid etterpå er tallet nede på 12.605. Men den som venter på noe godt, venter forhåpentligvis ikke forgjeves - vel inne i spillet venter velkjente og fartsfylte flerspillermodser som «capture the flag», «free for all» og «team deathmatch».Selv om utviklerne har uttalt at spillet er mer eller mindre ferdigutviklet, er det nettopp denne pågangen de vil teste grundig før spillet går live for fullt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer