LIKE MORSOMT TIL NESTE ÅR?: Da må Hovefestivalen få orden på økonomien. Kravet fra Quart kan få konsekvenser.
LIKE MORSOMT TIL NESTE ÅR?: Da må Hovefestivalen få orden på økonomien. Kravet fra Quart kan få konsekvenser.Vis mer

Quart anklager Hove for bedrageri

Derfor nekter de å ettergi gjeld.

(Dagbladet.no): At Hovefestivalen har pengetrøbbel er en kjent sak, og ironisk nok er det konkurrenten i Kristiansand som kan komme til å velte Toffen & co.

Da Arendal kommune vedtok å slette gjeld på fire millioner kroner tidligere i høst, var det under forutsetning at Hove forsøkte å få med leverandørene de skylder penger på en akkordløsning. Det innebærer at kreditorene gir avkall på 35 prosent av beløpet festivalen er skyldig.

Hove mener alle kreditorene har gått med på dette, med unntak av én: Quart-festivalen, som Hove skylder 16 300 kroner. Hove er avhengig av at Quart blir med på ordningen om også de andre kreditorene skal gå med på å kutte gjeld, men festivalen i Kristiansand nekter.

De avviser imidlertid nå at motivet er å velte konkurrenten.

- Bløffet åpenlyst
- Dette har vært en rotete akkordprosess, der Hove har bløffet åpenlyst. De har påstått at vi er den eneste kreditoren som ikke har godtatt en akkordløsning, noe som vi vet ikke er sant. De har også pådratt seg gjeld uten betalingsevne, og dermed gjort seg skyldig i kreditorsvik og bedrageri, sier Quart-investor Truls William Eriksen til Dagbladet.no.

Hove-sjef Morten Sandberg avviser Eriksens påstand. Han står fast på at Quart er alene blant leverandørene om ikke å godta en akkordløsning.

- Vi har brukt advokat nettopp for å få en ryddig akkordprosess. Det sier seg selv at Quart gjør dette nå for å ramme oss, det har de også innrømmet på telefon til meg. Etter min erfaring har Arild Buli har forsøkt å finne en løsning, mens de to andre aksjonærene har vært klare på at avgjørelsen om ikke å gå med på akkord er forretningsmessig. Det er en meget lite kollegial holdning, sier Sandberg til Dagbladet.no.

Får ikke se lista
Ifølge Eriksen og Quart har de ved flere anledninger forsøkt å få utlevert kreditorlista, for å dobbeltsjekke at alle leverandørene har gått med på akkordløsningen.

- Burde ikke Quart få anledning til å få se lista?

- Det er ingen andre kreditorer som har spurt om det, og det sier seg selv at vi ikke vil levere ut en leverandørliste til konkurrenten vår som har et uttalt mål om å velte oss, sier Sandberg.

Ifølge Sandberg er det ingen andre enn Quart og én annen aktør som ikke har gått med på akkord. Hove viser imidlertid til at dette gjelder en Quart-ansatt, som jobbet som medarbeider for dem og som dermed ikke skal regnes som leverandør.

- Det er flere enn det, sier Truls William Eriksen i Quart.

Vil overta regningen
Han sier det er nødt til å være ugler i mosen.

- Vi vet positivt at det er flere leverandører som ikke har akseptert akkord. Vi synes det er dårlig når vi i utgangspunktet ønsket å hjelpe Hove. De kom til oss og sa at de var i krise, og at de manglet skillevegger og annet utstyr. Vi leide ut utstyret for å hjelpe dem, sier Eriksen.

Heller ikke denne versjonen er Sandberg villig til å godta. Han hevder at Hove tok kontakt med Quart for å inngå et samarbeid om utveksling av blant annet utstyr. I bytte mot skillevegger skulle Quart få låne materiell av Hove til neste år.

Men slik ble det altså ikke, og nå kan krangelen få alvorlige konsekvenser ut over de 16 000 kronene.  Det vil nemlig ikke bli aktuelt å særbehandle kreditorer - om Quart ikke vil gå med på akkord, kan det føre til at ingen av leverandørene vil det.

I verste fall kan det føre til konkurs.

- Vi har fått mye støtte fra andre artister, band og enkeltpersoner som har sagt at de vil gå inn og overta regningen fra Quart, og det er vi veldig glade for. Vi mener vi har mye å bidra med framover, og det ville vært synd om det gikk i grus for et så lite beløp, sier Sandberg. 

 
 

AVVISER PÅSTANDER: Morten Sandberg (nærmest) i Hovefestivalen mener Quart nå forsøker å stikke kjepper i hjulene for dem. 
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
AVVISER PÅSTANDER: Morten Sandberg (nærmest) i Hovefestivalen mener Quart nå forsøker å stikke kjepper i hjulene for dem. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer