Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart-billett gir Roskilde-adgang

Gavepakke til konkursofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Er du en av dem som sitter med billett til Quart-festivalen og lurer på hva den skal kunne brukes til etter at sørlandsfestivalen gikk konkurs? Et svært hett tips kan være å ta turen til Nordens største festival Roskilde - danskene gir nemlig alle med Quart-billett gratis adgang.

Den svært hyggelige gesten kunngjøres på Roskildes hjemmesider.

- Vi er lei oss over å ha mistet en god konkurrent og er samtidig bekymret over festivalgjengerne som allerede har kjøpt billett til Quart, lyder det i kunngjøringen.

Alle som er i besittelse av en original Quart-billett, kan få byttet denne i en Roskilde-billett ved å henvende seg til denne e-postadressen og angi personalia samt billettype, i tillegg til å ta med Quart-billetten til Roskilde.

Har du flerdagspass, får du billett til hele Roskilde, har du endagspass, slipper du inn søndag 6. juli - den eneste dagen det selges endagsbilletter til.

Roskilde er ikke først ute med å strekke ut en hånd til det ulykkelige Quart-publikummet; Hovefestivalen gikk i begynnelsen av måneden ut og tilbød festivalpass til dem med ukesbillett, riktignok slått med noen dager av trønderfestivalen Storås, og for ei drøy uke siden meldte også svenske Arvika at de stiller opp.

Nystartede Oslo Live har for øvrig kapret flere av Quarts artister, blant dem headlineren Justice.

Årets Roskilde går som vanlig av stabelen i grovt sett samme tidsrom som Quart skulle vært avviklet; åpningen skjer førstkommende torsdag, men allerede på søndag starter den sedvanlige såkalte warm-up-en.

NORDENS STØRSTE: Roskilde er Nordens desidert største festival, og hvert år tar tusenvis av nordmenn turen over Skagerrak. Her fra Audioslaves konsert på Orange Scene i 2005. Foto: SØREN BIDSTRUP/EPA/SCANPIX
NORDENS STØRSTE: Roskilde er Nordens desidert største festival, og hvert år tar tusenvis av nordmenn turen over Skagerrak. Her fra Audioslaves konsert på Orange Scene i 2005. Foto: SØREN BIDSTRUP/EPA/SCANPIX Vis mer

Tar du turen, kan du oppleve bl.a. Radiohead, Duffy, amerikansk-kambodsjanske Dengue Fever og norske Motorpsycho.

Uten tilbudene fra de tidligere Quart-konkurrentene er det tvilsomt om billetten ville egnet seg til særlig mye mer enn alternativt toalettpapir; festivalens gjeld er skyhøy, og refusjon av billettpengene står svært langt bak i køen av fordringer som skal dekkes av konkursboet. (De som betalte billetten med kredittkort, får tapet dekket av banken.)

image: Quart-billett gir Roskilde-adgang
HEADLINER: Radiohead, med Thom Yorke (bildet) i spissen, er torsdagens hovedattraksjon på Roskilde 2008.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!