- Quart blir Djevelens arena

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Jeg tror Djevelen bruker Quart-festivalen som arena i åndskampen. Hans mål er å stjele, myrde og ødelegge, sier ungdomsarbeider Øyvind Haugland (22) i Filadelfia-menigheten.

Kristenfolket forbereder mobilisering til Kristiansand får besøk av Marilyn Manson.

- Dette blir åndelig krigføring, sier Haugland, som selv spilte på Quart-festivalen for to år siden i det kristne tungrockbandet Grums.

Den heltidsansatte lederen i Kristiansands største frikirkemenighet understreker at han ikke mistenker Quart-arrangørene for å stå i ledtog med onde makter.

- Jeg har forståelse for at arrangøren inviterer Marilyn Manson, fordi det betyr stor oppmerksomhet og penger i kassa, sier Haugland.

Pinsemenigheten akter ikke å demonstrere mot Manson slik det skjer i USA, der artisten setter byene på hodet når han holder konsert.

I stedet skal Filadelfia-ungdommen helga før Quart-festivalen utfordre Djevelen ved å holde stor Jesus-konsert på Torvet. Dette ble bestemt allerede halvannen uke før noen visste at den omstridte artisten skulle opptre på Quart-festivalen. Også andre aksjonsformer skal diskuteres.

- Musikk er et åndelig redskap. Vi skal prise og lovsynge Jesus. Slikt tåler ikke Satan. Jeg tror det kan forandre åndsatmosfæren til Manson kommer til byen. Vi skal i hvert fall ikke stå med plakater og slikt fordi Djevelen allerede er beseiret og avvæpnet. Dessuten er jo Marilyn Manson bare et menneske, sier han.

- Som kristne går vår kamp imot Djevelen. Kanskje det er derfor Gud det siste året så godt har forberedt sitt folk i Kristiansand, sier Haugland.