Quart bytter ut musikksjefen

Quart har slitt i motbakke både økonomisk og kunstnerisk. Etter den forrige musikksjefens ønske, henter de inn skotten Andy Inglis som ny musikksjef.

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Andy Inglis er daglig leder av London-klubben The Luminaire. Den ble startet i 2005 og er to ganger blitt kåret til Storbritannias beste livescene av britisk musikkpresse.

Han flytter til Kristiansand for å ta over jobben som musikksjef, og begynner i stillingen umiddelbart. Dermed kutter han ned på jobben i Luminaire, og retter alt fokus mot Quart.

– Det høres kanskje voldsomt ut, men da jeg startet The Luminaire ville jeg lage verdens beste klubb. Nå har jeg som mål å gjøre Quart til verdens beste festival, sier Andy Inglis til Dagbladet.

Bytter plass

Inglis har vært løst tilknyttet festivalens bookinggruppe denne høsten, og for to uker siden tok Skauge en telefon til Inglis med spørsmål om han ville ta over for fullt. Skauge skal fortsette under Inglis, i alle fall ut oppsigelsestida som varer fram til 1. april neste år.

– Får du en jævlig god assistenttrener, er det kanskje best for alle om dere bytter plass, sier Jørgen Skauge – som i et drøyt år har vært musikksjef i Quart.

Quart fikk svært dårlige besøkstall i sommer, og har vært på randen av konkurs. Skauge innrømmer at det ikke har gått så bra som han hadde håpet.

– Siden jeg begynte i Quart, har jeg nesten ikke drevet med noe annet. Resultatene har vel ikke vært helt som forventet, men jeg hadde heller ikke noe internasjonalt nettverk da jeg begynte.

ROLLEBYTTE: Andy Inglis (t.v.) går inn som ny musikksjef i Quart-festivalen. Han overtar for Jørgen Skauge, som skal fortsette som en av Inglis medhjelpere. Daglig leder Daniel Norgård (t.h.) er strålende fornøyd med sin nyansettelse. Foto: Jan L. Dahl
ROLLEBYTTE: Andy Inglis (t.v.) går inn som ny musikksjef i Quart-festivalen. Han overtar for Jørgen Skauge, som skal fortsette som en av Inglis medhjelpere. Daglig leder Daniel Norgård (t.h.) er strålende fornøyd med sin nyansettelse. Foto: Jan L. Dahl Vis mer

Inglis er godt kjent med norsk musikkbransje, og har booket flere norske band til klubben sin i London – deriblant Ungdomsskulen, Datarock, Hanne Hukkelberg og Madrugada.

– Jeg var på Bylarm og Øyafestivalen i 2005, og har vært begge steder hvert år siden, sier Inglis.

I sommer traff han Daniel Nordgård på Øya. Nordgård er nå daglig leder i Quart-festivalen. Inglis sier han takket ja til jobben på grunn av sin kjærlighet til Norge, og til norsk musikk. Han tror nøkkelen til suksess for Quart er å ha et variert program.

Headlinere er viktige

– Jeg har en svært variert smak, og det vil nok reflekteres i bookinga. Vi trenger den beste, nye musikken innenfor flere ulike sjangrer – fra hele verden. Jeg tror på å servere publikum musikk som de ikke visste de ville ha, men som de kommer til å elske når de får høre den på en festival, sier Inglis.

Men det alle venter på, er selvfølgelig de store artistene. Det er tidligere omtalt at festivalen har lagt inn svære bud på Rage Against The Machine, Radiohead og Metallica. De to siste er siden blitt utelukket.

– Det er headlinere publikum ser etter når de skal bestemme hvilken festival de vil velge.