Quart-comeback

FESTIVALER: Det er med stor glede jeg leser at Dagbladets musikkjournalist Sven Ove Bakke fortsatt holder et falkeblikk på Quartfestivalen. Det forteller meg at festivalens angivelige selvmordsforsøk sist sommer ikke var vellykket – heldigvis. Det forteller meg også at Akersgata har forventninger om at den mest innovative og banebrytende rockefestivalen i Norge gjennom de siste 15 årene, er i stand til å reise seg.

Likegyldighet er det verste som kan ramme oss, og jeg tør allerede nå garantere at Quart -08 ikke vil bli møtt med likegyldighet, verken fra Bakke eller publikum.

Det som imidlertid ikke er fullt så hyggelig i Bakkes kommentar er at han mer enn antyder at Quartfestivalen er tvunget til å leve videre med en klam kommunal og cultivert hånd over seg. Han insinuerer også at kreditorene våre, Kristiansand kommune og Cultiva, har plassert «sin mann» inn i stillingen som Quart-sjef.

Heldigvis tar han fryktelig feil!

Jeg synes det er riktig å informere Bakke – som riktignok erkjenner et snev av konspiratorisk tankevirksomhet – om at jeg tidligere har takket nei til denne stillingen, og at det er styret i Quartfestivalen som ansetter ny sjef - ikke kreditorene. Det er dermed med stor selvtillit jeg herved kan avvise at Quartfestivalen skal styres av gammel gjeld og kreditorer. Tvert imot satte jeg som et soleklart krav da jeg takket ja til denne jobben at Quartfestivalen skal stå på egne bein, både økonomisk og kunstnerisk. Det er på høy tid, eller rettere sagt på overtid, at festivalen nå «flytter hjemmefra». Og jeg tar mer enn gjerne på meg jobben med å styre flyttelasset.

Skal Quartfestivalen ha sin rettmessige plass i festival-Norge – det vil si på toppen – må vi bygge en profesjonell organisasjon som evner å stå på egne bein. Denne prosessen har fått høy prioritet, og jeg er allerede i gang med å bygge opp et meget slagkraftig og kompetent lag. Quartfestivalen skal i årene som kommer ha kontroll over sin egen merkevare – udiskutabelt en av de sterkeste merkevarene i musikkbransjen – og vi skal forvalte den bra.

Min målsetting som festivalsjef er at vi aldri mer skal ligge på kne foran verken rådmenn eller cultivasjefer for å be om økonomisk nødhjelp.

Bakke antyder også at Quartfestivalen, eller den «synkende festivalskua» som han så upresist formulerer det, allerede er på hælene hva booking angår. Til det er det bare én ting å si: Bakke er dårlig informert, og han tar heldigvis feil, igjen. Dagbladet og ikke minst publikum, kan med trygghet krysse av den første uken i juli 2008, og allerede nå bestille togbilletter til Kristiansand. Vi mener nemlig alvor når vi sier at Quart -08 blir et fantastisk comeback.