- Quart drev med rent fanteri

Lurte folk, mener PR-ekspert.

(Dagbladet.no): Om Quart skulle overlevd, måtte de ha solgt 30 000 billetter. Seinest 22. mai ble daglig leder Daniel Nordgård spurt om han trodde de ville nå dette målet.

- Det er et høyst realistisk mål, og det ser bra ut, sa han til Agderposten.

Fredag måtte en trist Nordgård erklære at festivalen er konkurs. Litt over 2000 publikummere hadde kjøpt billett, og det er tvilsomt om de får tilbake pengene sine.

- Lurt offentligheten

Kommunikasjonsrådgiver Hans Geelmuyden mener Quart har drevet med lureri.

- De har lurt offentligheten trill rundt i et forsøk på å «hype» Quart for å få folk til å tro at det selges billetter. Rent fanteri, sier Geelmuyden til NA24.

Han mener Quarts PR-rådgivere i Dale+Bang har gitt dårlige råd.

- De gode informasjonsfolkene hjelper kundene til å være åpne om problemer, de dårlige lager en strategi med lureri i håp om at når enden er god... sier han.

PÅSTOD DE VAR I RUTE: Snaue to uker før konkursen var et faktum, sa daglig leder Daniel Nordgård (bildet) at han regnet med å komme i mål på antallet solgte billetter. Foto: SCANPIX
PÅSTOD DE VAR I RUTE: Snaue to uker før konkursen var et faktum, sa daglig leder Daniel Nordgård (bildet) at han regnet med å komme i mål på antallet solgte billetter. Foto: SCANPIX Vis mer

Lover reelle tall

Fredag opplyste Quart at de hadde solgt 2052 vanlige publikumsbilletter, men forsvarte tidligere tall med at de også hadde formidlet 9000 sponsorbilletter.

Overfor NA24 forsvarer Daniel Nordgård at de tok med sponsorene i sine regnestykker.

Dette er også vanlig praksis blant festivalene.

I et tilbud til potensielle sponsorpartnere som ble sendt ut i april, opplyser for eksempel Hovefestivalen at de regner med nærmere 100 000 besøkende i år.

Billettservice opplyste i forrige uke til VG at det var solgt 33 258 billetter til årets Hovefestival. Disse inkluderer imidlertid ikke pakkeløsninger, sponsorbilletter eller pressefolk.

- Tall som vi går ut med er reelle. I forrige uke lot vi også Billettservice offentliggjøre salgstallene. Nå vil vi fokusere på kvaliteten på årets arrangement og at vi får plass til alle som ønsker å komme, sier Hove-talsmann Gaute Drevdal til Dagbladet.no.

Dale+Bang, som blir en av Quarts største kreditorer, ønsker ikke å kommentere saken overfor NA24.

- Quart drev med rent fanteri
KRITISK: Hans Geelmuyden.