Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Quart er konkurs

Lot seg ikke redde.

OVER OG UT: Quart-festivalen er konkurs. Investor Arild Buli (bildet) klarte ikke å skaffe penger til å dekke gjelda. FOTO: Anders Grønneberg/DAGBLADET
OVER OG UT: Quart-festivalen er konkurs. Investor Arild Buli (bildet) klarte ikke å skaffe penger til å dekke gjelda. FOTO: Anders Grønneberg/DAGBLADET Vis mer

|||(Dagbladet.no): Klokka 15 møter Quart-investor Arild Buli i Kristiansand tingrett. Der kommer han til å opplyse at han ikke har lykkes i å skaffe de nødvendige millionene, og at Quart derfor er konkurs.

Det er advokat Olav Sylte som har begjært festivalen konkurs, på vegne av en rekke ansatte som ikke hadde fått lønna si.

— Tiden ble for knapp og dessverre må derfor to av Quartselskapene, Quart Event og Quart Service, slås konkurs. Jeg fikk senest i dag endelig nei fra en potensiell investor, sier Arild Buli til TV 2.

Buli vil ifølge TV 2 beholde rettighetene til Quart-merkenavnet. Men noen ny festival til neste år blir det ikke.

— Det veldig trist for Kristiansand at man mister en festival i denne klassen som får oppmerksomhet over store deler av verden. Målet var å lage noe tilsvarende som filmfestivalen i Cannes, med store stjerner som hadde tiltrukket seg mange mennesker, sier han.

Buli har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i formiddag.

60 ansatte uten lønn
Buli overtok det forrige konkursboet i fjor høst. Han lanserte raskt svært ambisiøse planer.

Men til tross for en relativ god publikumsoppslutning, ble resultatet for den gjenopplivede festivalen svimlende 30 millioner kroner i minus.

Totalt ble gjelden på 15 millioner kroner. Til Dagbladet har Buli opplyst at det største beløpet er til skattemyndighetene.

På rekordtid stablet rundt 60 ansatte Quart 09 på beina. Etter det Dagbladet får opplyst fra kilder skylder Buli over to millioner kroner i ubetalt lønn.

Legger merkenavnet dødt
Arild Buli har tidligere uttalt til Dagbladet at han ikke forstår at de ansatte ikke ville gi ham ytterligere tid til å skaffe penger, slik at han forløpende kan betale dem utestående lønn.

- Jeg mener det er unødvendig å gå til dette skrittet. Vi er midt i en prosess som kan gi investorer som er villig til å satse videre på Quart. Vi er også i en prosess som kan gi oss politisk støtte, sier Buli.

De siste ukene har han jevnlig vært ute i mediene og sagt at han jobber iherdig med å skaffe penger.

Men når konkursen er et faktum, er det slutt.

- Ved en konkurs går det fem-seks måneder før de ansatte får noen ting. Samtidig legger de trolig Quart-navnet dødt for alltid, har Buli uttalt til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling