Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Quart-festivalen kan ha brutt loven

En av Norges fremste eksperter på stiftelser, professor Geir Woxholth, mener Quart-festivalen kan ha begått lovbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Samtidig krever Norsk kulturråd full gransking av festivalen.

Jusprofessor Woxholth ved Universitetet i Oslo sier til Dagbladet at det kan virke som om Quart-festivalen er virkelighetsfjern når de bagatelliserer flere sentrale problemstillinger.

Riksrevisjonen

- Toffen Gunnufsen virker nokså virkelighetsfjern. Forholdene som er blitt avslørt i Dagbladet, kan være svært alvorlige lovbrudd. Her kan det være snakk om tapping av stiftelsens midler. Det virker som om de har oppfattet stiftelsen som sin private eiendom. Men i realiteten er det ingen som eier en stiftelse, og det er derfor svært strenge regler på hvordan en stiftelse skal drives, sier Woxholth til Dagbladet.

Dagbladet har de siste dagene dokumentert økonomisk rot i Quart-festivalen. Et tidligere styremedlem har innrømmet triksing av penger og rolleblanding. Quart-investorene Trygve Eftestøl og Arild Buli har, som medlemmer av Quart-styret, sittet på begge sider av bordet da avtaler ble signert. Dagbladet har stilt spørsmål ved en rekke overføringer fra Quart-stiftelsen til styremedlemmer.

Norsk kulturråd har gitt 850000 kroner i støtte til Stiftelsen Quart-festivalen, men festivalen risikerer å måtte tilbakebetale pengene.

Musikkansvarlig Sjur H. Færøvig i Norsk kulturråd sier at Quart-festivalen har frist til 15. august med å legge all fakta på bordet.

Åpen dialog

- Vi stiller spørsmål til hvordan Stiftelsen Quart-festivalen er blitt drevet, og må se nærmere på saken. Våre kontrollrutiner stopper ikke der. Vi kan også kreve tilbakebetaling av støttebeløpet, sier Færøvig.

- Har dere vært i kontakt med Riksrevisjonen?

- Ja, de åpner for en åpen dialog med oss om denne saken framover. Da vil vi se på hva slags ekspertise vi trenger for å gjøre en fullstendig vurdering av Quart-festivalen, sier han.